Seuraavaan NHL-draftiin on vielä aikaa reilut kymmenen kuukautta, mutta siitäkin huolimatta moni odottaa jo kieli pyöreänä tulevaa varausjärjestystä.

Sanomattakin selvää, että tuolloin suurin huomio kohdistuu nykyään 17-vuotiaaseen superlupaukseen, Jack Hughesiin, jonka odotetaan olevan draftin selkeä ykkösvaraus.

Viime kaudella Yhdysvaltain juniorisarjoissa hurjaa jälkeä takonut keskushyökkääjä herätti paljon kiinnostusta elokuussa pelatussa World Junior Showcase -turnauksessa, jossa nuorukainen iski tehot 2+2.

Turnauksen pistepörssin voitti Hughesin isoveli, 18-vuotias puolustaja Quinn Hughes (11 tehopistettä), joka ei säästellyt korusanoja puhuttaessa veljestään.

– Hän tulee luultavasti olemaan draftin ykkösvaraus. En ehkä vielä voi verrata häntä Patrick Kaneen, mutta Jack teki USDP:ssä (Yhdysvaltojen kehitysjoukkue) enemmän pisteitä kuin hän. Hänen nopeutensa on verrattavissa Connor McDavidiin. En vertaa häntä suoranaisesti McDavidiin – McDavid on aivan uskomaton – mutta heidän luistelunsa muistuttavat paljon toisiaan. Enkä valehtele yhtään tässä asiassa, vanhempi Hughes suitsutti veljeään Sportsnetin haastattelussa.