Vancouver Canucks tulee näyttämään tulevalla kaudella erilaisemmalta kuin koskaan aiemmin 2000-luvulla.

Legendaariset Henrik ja Daniel Sedin päättivät pelaajauransa viime kauteen ja jättävät näin ollen valtavan tyhjiön kanadalaisorganisaatioon. Canucksilla on nyt edessään uudet ajat, mutta nähdäänkö joukkueessa pian taas uusi dynaaminen veljesakseli?

Vancouver varasi superlupaavan puolustaja Quinn Hughesin kesän NHL-draftin seitsemäntenä pelaajana. Loistavasta liikkeestään tunnettu yhdysvaltalaispakki jatkaa ensi kaudella Michiganin yliopistojoukkueessa, mutta hänet saatetaan nähdä NHL-jäillä jo kaudella 2019-2020.

Ennen tätä edessä on kuitenkin kesän 2019 varaustilaisuus, jonka ehdoton helmi on Hughesin nuorempi veli, Jack Hughes.

Kaksikko väläytteli taitojaan viime yönä päättyneessä World Junior Showcase -turnauksessa, jossa Quinn taituroi pelaamassaan neljässä kamppailussa tehot 1+5. Nuoremman Hughesin saldo viidessä pelissä oli puolestaan 1+2.

– Hän on ollut joukkueensa paras pelaaja jo 3-4-vuotiaasta lähtien. Hän takoi jo vasta-alkajana kuusi maalia pelissä ja pystyi nostamaan kiekon ylös ennemmin kuin kukaan muu. Hän oli todella hyvä jo pienestä pitäen, vanhempi Hughes ylisti veljeään Sportsnetin haastattelussa.

– Aloin kuitenkin kiinnittämään enemmän huomiota hänen pelaamiseensa kolme tai neljä vuotta sitten. Hän pelasi itseään vuotta vanhempien joukossa ja häntä pidettiin todella harvinaislaatuisena pelaajana. Hän pelasi tuolloin Toronto Marlboros Bantamissa, yhdessä parhaista junioriorganisaatioista, ja hän oli dominoiva.

Vaikka tuleva kausi ei ole vielä edes nähnyt päivänvaloaan, moni pitää Vancouveria yhtenä varmana pudotuspelien ulkopuolelle jäävistä joukkueista.

Tämän myötä Canucks pääsisi osallistumaan draft-lottoon, jonka pääpalkintona on 2019 NHL-draftin ensimmäinen varausvuoro.

Mikäli todennäköisyydet osuvat kohdalleen, saatetaan Vancouverissa nähdä tulevaisuudessa uudet superveljekset.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko