Henri Jokiharju saattaa olla ensi syksyllä yllättävän lähellä pelipaikkaa Chicagosta.

Nuori suomalaispakki hakee NHL-leiriltä pelipaikkaa taalajäiltä heti syksystä lähtien. Pohjois-Amerikan medioissa Jokiharju on nostettu esille jo potentiaalisena syksyn yllättäjänä.

Syyt ovat selkeät: Blackhawks sai tuoreeltaan tiedon, että nuori pakki Gustav Forsling joutuu olemaan sivussa 14 viikkoa leikkausta vaativan rannevamman takia.

Nuoren pakin vamma pakottaa NHL-seuran vahvistamaan takalinjojaan uudella nimellä. 19-vuotiaan Jokiharjun nimi nousee väkisin esille.

Brent Seabrook, Duncan Keith, Connor Murphy, Jan Rutta ja Brandon Manning – heillä kaikilla on lukitut paikat Blackhawksin puolustuksessa. Jokiharju voisi hyvin syrjäyttää Erik Gustafssonin, joka teki seuran kanssa 1,2 miljoonan diilin, kiekkomedia Fansided povaa.

Jokiharju on Blackhawksin ykköskierroksen varaus. Sen myötä häntä ei nähdä ensi kaudella farmissa. Mikäli pelipaikka ei aukea NHL:stä, matkaa nuorukainen WHL:ään, jossa hän ehti kiekkoilla kaksi edellistä kautta Portland Winterhawksin riveissä.

Vuodet juniorisarjoissa ovat todistaneet, ettei WHL ole enää oikea sarja nuorukaiselle. Tehokas pakki on itse kertonut tavoittelevan nyt tosissaan pelipaikkaa NHL-avauksesta.

– Harjoitusleiri kertoo vasta kunnolla, missä Jokiharju menee. Blachawks toivoo kädet ristissä parasta – mikäli suomalainen vastaa huutoon, olisi hän todellinen helpotus joukkueen alakerran kasaamiseen, The Hockey Writers kiteyttää.