Esirippu laskeutui, kun John Tavares teki sunnuntaina päätöksensä ja siirtyi Toronto Maple Leafsiin. Kanadalaistähti allekirjoitti Original Six -joukkueen kanssa mammuttimaisen seitsemän vuoden ja 77 miljoonan dollarin sopimuksen.

Nyt verho on jälleen nostettu ylös, sillä Ottawa Senators on antanut NHL-seuroille luvan neuvotella superpuolustaja Erik Karlssonin kanssa, kirjoitti New York Postin toimittaja Larry Brooks Twitter-tilillään.

Senators antoi Karlssonille hiljattain oman tarjouksensa, mutta sen yksityiskohtia ei ole julkistettu.

– Olen kuullut, että hän hamuaa samantapaista sopimusta, kuin minkä Drew Doughty sai Los Angeles Kingsiltä, Brooks sanaili.

Doughty allekirjoitti Kingsin kanssa kahdeksan vuoden mittaisen ja 88 miljoonan taalan arvoisen jatkosopimuksen. Karlssonin nykyistä sopimusta on vielä vuosi jäljellä, joten hän voi tehdä Ottawaan maksimipituisen kahdeksanvuotisen kontrahtin. Muut seurat voivat tarjota ruotsalaiselle pisimmillään seitsemän vuoden pahvia.

Päättyneellä kaudella Karlsson pelasi puolikuntoisena, sillä osa hänen nilkkaluistaan poistettiin ennen runkosarjan alkua. Siitäkin huolimatta 28-vuotias puolustaja takoi pelaamassaan 71 ottelussa komeat tehot 9+53=62.

Larry Brooks

@NYP_Brooksie
Senators have given interested teams permission to talk contract extension with Karlsson. Sounds as if he is looking for Doughty deal (8x11)