Pelaajamarkkinoiden kuumin nimi, John Tavares on vetäytynyt kotiinsa Torontoon pohtimaan päätöstä NHL-uransa jatkosta. Viime kaudella 84 tehopistettä takonut supertähti neuvotteli hiljattain kuuden eri NHL-seuran kanssa uudesta sopimuksesta – nyt on syvän harkinnan ja mietinnän paikka.

Yksi kanadalaisesta taisteleva organisaatio on Tampa Bay Lightning, joka pysyy toiveikkaana sen suhteen, että Tavares allekirjoittaa sopimuksen juuri heidän kanssaan. Joukkueen GM Steve Yzerman on tietoinen siitä, että hänen on tehtävä rajuja ratkaisuja saadakseen Tavares floridalaisleiriin.

Tampalla on palkkakatossaan tilaa noin 5,3 miljoonaa dollaria ja Tavares pyytää uudella pahvillaan vähintään 10 miljoonan vuosipalkkaa. Yzerman on valmis kauppaamaan pelaajiaan ja sanoo sen olevan kaiken vaivan arvoista.

– Hän (Tavares) on yksi liigan parhaista pelaajista, Yzerman totesi The Athleticin Joe Smithille.

Yzermanin mukaan Tavaresin kalastaminen ei ole kuitenkaan saanut häntä unohtamaan Tampan sopimuksettomia pelaajia, joihin kuuluvat rajoitetut vapaat agentit Adam Erne, Cedric Paquette ja Slater Koekkoek sekä vapaa agentti Adrej Sustr.

Myös kyseisten pelaajien kanssa on käyty neuvotteluja, mutta aika näyttää mikä on heidän tulevaisuutensa Lightningissa. Seuran lähiaikojen päätökset kulminoituvat yhteen nimeen, ja se on John Tavares.

Joe Smith

@JoeSmithNHL
#tblightning Steve Yzerman said he didn’t know when they’ll hear back from John Tavares camp, said they’d have to make moves to clear space. But worth it. “We think he’s one of the best players in the league.”

Joe Smith

@JoeSmithNHL
#TBLightning Yzerman said the Tavares situation hasn’t put rest of his offseason work on hold, said he’s been busy with talks. Time will tell if there would be a fit on July 1.