Columbus Blue Jackets joutui toistamiseen pettymään, kun sen tie NHL:n pudotuspeleissä päättyi jälleen avauskierroksella. Kulunut kausi antoi kuitenkin paljon aihetta riemuun, sillä joukkueen pelaajista nousi useita sankareita, jotka hurmasivat kannattajat upeilla esityksillään.

Joukkueen ehdoton pistetykki Artemi Panarin kuuluu tähän joukkoon. Hän saapui seuraan viime vuonna Chicago Blackhakwsista ja otti välittämästi roolia, kun hän paukutti runkosarjassa komeat tehopisteet 27+55=82.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen kehui Panarinia seuran kotisivuilla ja kertoi, ettei hän odottanut mieheltä näin tehokasta kautta.

– Vaikka luulimme tehneemme kotiläksyt huolella, yllätyimme Panarinin olevan niin hyvä joukkuekaveri ja todellinen ammattilainen, Kekäläinen kommentoi.

Venäläisellä oli alkuun vaikeuksia sopeutua joukkueeseen, sillä hänen englannin kielen taidot ovat vielä heikolla tasolla.

– Hän ei puhu paljoa. Hänen englanti on parantumassa. Hänellä on loistava huumorintaju, mutta sinun täytyy vetää se ulos hänestä. Mutta hän asettaa esimerkin ja vaatimustasot päivittäin, ja se on johtajuutta parhaimmillaan.

– Hänen ei täydy sanoa mitään, kun hän astuu päivittäin kaukaloon hymy naamalla ja tekee töitä sataprosenttisella omistautumisella. Sitten hän tulee peleihin ja tuo tulosta. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän on meillä. Hän on todella hyvä lisä meidän ryhmäämme.

Kekäläisellä ja muulla Columbuksen seurajohdolla riittää töitä Panarinin kanssa. Venäläistykin sopimuksen viimeinen vuosi käynnistyy ensi syksynä, ja miehelle ollaankin ennustettu tuntuvaa jatkopahvia. Nykyään Panarin tienaa kuusi miljoonaa euroa kaudesta, joten palkankorotus on enemmän kuin odotettu.