NHL-seura Tampa Bay Lightning etsii parhaillaan alempiin hyökkäysketjuihinsa pelaajaa, johon toimittaja Geo Fitz nostaa mielenkiintoisen nimen ehdolle.

Toimittajan näkemyksen mukaan suomalaiskonkari Valtteri Filppulan paluu olisi nimittäin edelleen mahdollista. 34-vuotias Filppula on pelannut viime ajat Philadelphia Flyersissa, johon hänet kaupattiin nimeomaan Lightningista maaliskuussa 2017.

– Ok, luultavasti nauratte juuri nyt, mutta kuunnelkaa minua. Hän (Filppula) on menettänyt nopeuttaan, mutta on edelleen riittävän puolustusvoimainen pelaaja. Hän on edelleen hyvä aloituksissa. Hän on sellainen kaveri, joka sopii hyvin nelosketjun keskelle tai laidalle. Hän olisi myös luultavasti saatavilla lyhyellä ja halvalla sopimuksella, toimittaja spekuloi.

Toimittajan näkemyksessä on oikeita asioita: Filppula on menettänyt nopeuttaan viime vuosina ja hän olisi edelleen oiva vahvistus kahteen alimpaan ketjuun, mutta lyhyttä sopimusta hän ei tiettävästi ole ensimmäisenä valmis allekirjoittamaan. Muutamien eri lähteiden mukaan suomalaiskonkari etsii nimenomaan pidempää – NHL-uransa viimeistä – sopimusta.

Kuluneella kaudella Filppula esiintyi lähinnä Flyersin kolmos- ja nelosketjuissa. 81 otteluun hän viimeisteli kelvolliset tehopisteet 11+22=33.