Florida Panthersin tulokasleirit käynnistyvät, kun varaustilaisuus ollaan saatu juhannuksen jälkeen pakettiin. Tänä kesänä joukkueen leirille osallistuu ainakin yksi suomalaispelaaja, Henrik Borgström.

NHL:ssä tänä vuonna neljä peliä pelannut hyökkääjälupaus kuuluu Panthersin helmiin. Suomalainen varattiin kesällä 2016 ensimmäisellä kierroksella (23.), joten odotukset ovat erittäin korkealla. Jokereiden kasvatti on kuitenkin vastannut huutoon ja kehittynyt kahden vuoden aikana todella paljon yliopistosarja NCAA:ssa.

Floridan tulokkaiden kehityksestä vastaava valmentaja Bryan McCabe kertoi floridalaiselle Sun Sentinel -lehdelle, että Borgström on jo lähes valmis pakkaus NHL:ään. Hänen mukaansa, ainakin yhdellä osa-alueella tarvitaan silti vielä reilusti kehitystä.

– Luulen, että hänen pitää tulla vähän vahvemmaksi. Varsinkin yläkropasta, valmentaja kommentoi.

Juniorisarjoissa keskellä luistellut Borgström on kehittänyt pelaamistaan, jotta häntä voidaan hyödyntää myös muilla pelipaikoilla. Panthersissa suomalainen asetettiin vasemmalle laidalle, missä hänet todennäköisesti nähdään myös ensi syksynä.

– Hän on opetellut pelaamaan keskellä, liikkumalla hitaasti hyökkäysalueelle, eikä ollenkaan räjähtävästi. Hän on kaveri, joka haluaa kiekkoa ja pystyy tekemään sen kanssa erityisia asioita. Hän ei ole enää kaukana NHL-pelaajasta.