Washington Capitalsin saksalaisvahti Philipp Grubauer saattaa vaihtaa kesän aikana maisemaa.

26-vuotiaasta veräjänvahdista tulee heinäkuussa rajoitettu vapaa agentti ja nyt hän haluaa ykkösvahdin viitan itselleen.

Capitalsin GM Brian McLellan haluaisi pitää saksalaisen riveissään, mutta haluaa tämän tekevän lopulta itselleen parhaan ratkaisun.

– Luulen, että ”Gruby” haluaa olla ykkösmaalivahti. Tämä on hänelle henkilökohtainen asia. Haluaisin todellakin saada hänet jäämään. Meillä on viime vuosina ollut kaksi loistavaa torjujaa. Luulen hänen olevan nyt siinä tilanteessa, jossa hän haluaa oman joukkueen ja olla se kaveri, joka pyörittää showta. Kunnioitan hänen päätöstään, McLellan sanoi The Washington Postille.

Grubauer pelasi loistavan runkosarjan ja nousi jopa ykkösvahti Braden Holtbyn edelle, mutta pudotuspeleissä valtikka palasi takaisin kanadalaiselle.

– Kukaan ei halua jäädä pelien ulkopuolelle, mutta se kuuluu jääkiekkoon. Barry (Trotz) tekee lopulta päätöksen siitä kuka pelaa, ja se täytyy vain hyväksyä, piti siitä tai ei. Vaikken pelannut, kannustin silti muita pelikavereitani, Grubauer totesi.

Kuten sanottu, Grubauer antoi runkosarjassa loistavat näytöt tulevaisuuttaan ajatellen. Mies torjui lopulta 35 ottelua torjuntaprosentilla 92,3.