Hyökkääjä Sampo Ranta on yksi mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä tulevassa NHL-varaustilaisuudessa.

Vasta 18-vuotias hyökkääjälupaus on pelannut jo peräti kolme kautta ulkomailla, joista kaksi viimeisintä USHL:n Sioux City Musketeersin joukkueessa, jossa syntyi myös kuluneella kaudella komeaa jälkeä. Ranta viimeisteli pelaamissaan 53 ottelussa peräti 37 (23+14) tehopistettä.

– Minulle oli valtavan tärkeä juttu tulla pelaamaan tänne. Olen pitänyt joka hetkestä. USHL on loistava liiga. Olen kehittynyt pelaajana paljon, Ranta kertoi NHL.comin suomenkielisillä sivuilla.

Ranta on ikäisekseen jo fyysisesti todella kypsässä kunnossa kovempiakin pelejä ajatellen, sillä hän on tällä hetkellä nopeutensa lisäksi 188-senttinen ja 87-kiloinen.

– Pystyn luomaan paljon maalipaikkoja nopeuteni ansiosta. Minulla on myös hyvä laukaus ja tykkään laukoa. Omasta mielestäni näen tilanteet hyvin ja pystyn luomaan vauhdillani tilaa, jolloin minun on helppo laukoa tai syöttää, Ranta kommentoi.

Myös tarkkailijoiden papereissa suomalaislupauksen otteet on pantu tarkkaan merkille. Pelaajasta löytyy potentiaalia tulevaisuuden NHL-nimeksi.

– Hän on peliälyltään terävä kaveri ja fyysisesti todella vahva. Hän luistelee jo nyt kuin NHL-pelaaja, ja laukauskin on NHL-kaliiperia. Minusta hänen tehopisteensä eivät kerro sitä, miten paljon hänessä on hyökkäyspään potentiaalia, arvioi NHL Central Scoutingin pomo David Gregory.