Dallas Starsiin vuonna 2013 ensimmäisen kierroksen 10. pelaajan valittu venäläishyökkääjä Valeri Nitshushkin aikoo palata NHL:ään ensi kaudeksi.

Nitshushkin pelasi NHL:ssä kolme kautta, mutta siirtyi sen jälkeen vuonna 2016 KHL:ään TsSKa Moskovan joukkueeseen.

Härkämäisen vahva 194-senttinen hyökkääjä saapui NHL:ään jo 18-vuotiaana ja näytti silloin heti ensimmäisellä kaudellaan tulevalta supertähdeltä. Nitshushkin summasi tulokaskaudellaan 79 peliin kelpo tehot 14+20=34.

Nitshushkin loukkaantui kuitenkin pahasti seuraavalla kaudella ja yhteensä hänelle kertyi sillä sesongilla vain kahdeksan ottelua.

Nyt 23-vuotias ex-megalupaus haluaa palata takasin NHL:ään ja hänen oikeudet omistavaan Starsiin.

– ”Val” haluaa palata takaisin. Dallas haluaa hänet takaisin ja olemme toiveikkaita, että tämä ratkeaa pian. En voi kertoa vielä tarkkaa päivämäärää, mutta hän pelaa NHL:ssä ensi kaudella, Nitshushkinin agentti Mark Gandler sanoi The Athletic -lehdelle.

Nitshushkin tahkosi tällä kaudella KHL:ssä 50 peliä tehopistein 16+11=27. Keskikertaisista pisteistä huolimatta, hän on tehnyt ison harppauksen pelaajana.

– Oikeastaan hänen pelinsä on muuttunut aika paljon. Siitä ei ole epäilystäkään etteikö hän olisi kasvanut pelaajana. Hän ei ole enää sama kaveri, joka lähti Dallasista. Hän on kokenut pelaaja, joka ymmärtää tilanteet jäällä. Hän ymmärtää pelisysteemin, Gander kertoo.

– Hän ei ole enää sellainen kaveri, joka vain ottaa kiekon ja painaa eteenpäin. Hän on pelinrakentaja, joka tekee suorituksia jokaisella kaukalon alueella. Hänen kokemuksensa näkyy hänen pelaamisessaan.