Winnipeg Jetsin kausi päättyi maanantain vastaisena yönä, kun joukkue hävisi Vegas Golden Knightsia vastaan pelatun konferenssifinaalisarjan numeroin 1-4.

Pelaajat aloittavat kesälomansa, mutta sen sijaan Jetsin GM:llä, Kevin Cheveldayoffilla kädet täyttyvät toden teolla.

Joukkueessa on peräti yhdeksän pelaajaa, joista tulee ensi kaudella rajoitettuja vapaita agentteja. Lisäksi viisi pelaajaa on heinäkuusta alkaen vapaita tekemään sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa. Yksi näistä on Patrik Laineen kanssa samassa ketjussa viilettänyt Paul Stastny, jonka Winnipeg hankki riveihinsä helmikuussa, juuri ennen siirtorajan umpeutumista.

Cheveldayoffin täytyy sorvata sopimus usean pelaajan kanssa, eikä palkkakatossa ole välttämättä Stastnyn menevää aukkoa.

– Kaikki ovet ovat auki. En katso liian pitkälle tulevaisuuteen, koska ennen olen tehnyt niin. Sitä kuvittelee, että jotain tapahtuu, muttei lopulta tapahdukaan. Toki on mahdollista, että päädyn sopimukseen Jetsin kanssa. En kadu mitään. Tänne tuleminen oli mahdollisesti parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut. Pelaamisesta tuli jälleen paljon hauskempaa, Stastny sanoi Winnipeg Sun -lehdelle.

32-vuotiaan keskushyökkääjän visiitti Winnipegiin oli varsin onnistunut: 19:ään runkosarjaotteluun Stastny nakutti tehot 4+9=13. Pudotuspeleissä syntyi puolestaan kuusi maalia ja yhteensä 15 tehopistettä.

Stastny tiedostaa itsekin, että muutto toiseen seuraan voi olla silti hyvinkin mahdollista.

– Tiedostamme kaikki, että täällä on paljon pelaajia, joiden kanssa seuran täytyy tehdä sopimus. Ei ole vain yhtä pelaajaa. Kun joukkue menestyy näin hyvin, moni täytyy palkita siitä hyvästä ja ensimmäisenä täytyy pitää huolta nuorista pelaajista. Ne jätkät ovat todellakin ansainneet sen. Tulemme kyllä Cheveldayoffin kanssa neuvottelemaan kesän aikana.

Uuden sopimuksen perässä ovat muun muassa Vezina-ehdokas Connor Hellebuyck, puolustajat Josh Morrissey ja Jacob Trouba sekä hyökkääjän Adam Lowry ja Joel Armia. Näiden lisäksi Laineen ja Kyle Connorin tulokassopimukset ovat voimassa enää ensi kauden.