Puheet New Yorks Islandersin supertähti John Tavaresista kiihtyvät.

27-vuotiaasta keskushyökkääjästä tulee 1. heinäkuuta vapaa agentti, mutta hän voi ennen sitä vapaasti allekirjoittaa uuden jatkosopimuksen Islandesin kanssa. Näin ei ole kuitenkaan toistaiseksi tapahtunut, ja niinpä erilaiset huhupuheet ovatkin jo viemässä häntä miltei jokaiseen NHL-seuraan.

Tavares ei ole puhunut sanaakaan tulevaisuudestaa; ei edes joukkuekavereilleen.

– Lounastin hänen kanssaan muutama viikko sitten ja kysyin vähän jopa leikilläni, mitä hän haluaa tulevaisuudessa tehdä. Hän ei sanonut mitään. Hän on melko hiljainen kaveri silloin kun häneltä kysyy jotain tuollaista, sanoi NHL.comille joukkuekaveri Mathew Barzal, joka pelaa parhaillaan jääkiekon MM-kisoissa Kanadan paidassa.

Barzalin mukaan Tavaresin ei pitäisi kuitenkaan kiirehtiä päätöksessään.

– Haluan vain parasta hänelle. Hän on todella hyvä tyyppi ja kokenut paljon Islandersin kanssa, myös vaikeita kausia. En näe ainuttakaan syytä, miksi hänen pitäisi kiirehtiä päätöksensä kanssa. Meistä oon tullut todella läheisiä. Hänen johtajuutensa ja kova työnsä ovat auttaneet minua todella paljon. Hänen työetiikkansa on iskostunut myös minuun, hurjat 85 tehopistettä paukuttanut tulokashyökkääjä jatkoi.

Tavares on voittanut Islandersin sisäisen pistepörssin seitsemän kertaa yhdeksän NHL-kautensa aikana. Viimeisen kahden kauden aikana joukkue ei ole yltänyt kuitenkaan pudotuspeleihin saakka.

– En usko millään muotoa, että kukaan olisi menettänyt uskoa sen takia. Hän (Tavares) on sellaisessa asemassa, että hän voi tehdä näin (pitkittää päätöstään), eikä kukaan voi syyttää häntä siitä. Toki se luo vähän levottomuutta ja hermotuneisuutta, koska hän on niin huikea pelaaja ja keskeisessä osassa seuraamme. Tästä tulee mielenkiintoista, sanoo Anders Lee, joka edustaa MM-kisoissa Yhdysvaltoja.

– Hänen on otettava aikansa ja tutkailla asiaa joka kulmasta. Sen suhteen ei ole kuitenkaan mitään epäselvyyttä, mitä minä ja muut joukkuekaverit ajattelemme. Haluamme hänet takaisin. Hän on kapteenimme ja johtajamme. Katsomme kaikki häntä ylöspäin. Tämä on iso päätös hänelle ja mielestäni on vain hyvä, että hän käy asian läpi oman itsensä sekä perheensä kanssa ja tekee sitä kautta päätöksensä.

 

Barzal on varma, että mikäli Tavares päättää pysyä Islandersissa, heidän tulevaisuutensa tulee olemaan kirkas.

– Jos hän tulee takaisin, olemme tehneet melko loistavan sijoituksen. Tiedämme, missä meidän tulee parantaa ensi kaudella ja voimme sitä kautta ottaa seuraavan askeleen. Toivon todellakin, että hän jää, mutta jos ei, en kanna kaunaa. Tämä on loppujen lopuksi bisnestä ja hänen täytyy tehdä itsensä kannalta paras päätös, Barzal sanoi.