Vegasin tähtihyökkääjä yllättyi entisen NHL-seuransa ratkaisusta – ”Luulin olevani top4-hyökkääjä”

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Vegas Golden Knightsin tähtihyökkääjä Jonathan Marchessault elää parhaillaan unelmaansa ja taistelee joukkueensa kanssa paikasta Stanley Cupin finaaleihin.

27-vuotiaan laitahyökkääjän tuhkimotarina käynnistyi oikeastaan jo viime kaudella Florida Panthersin riveissä, jossa Marchessault takoi hurjat 30 maalia. Ennen sitä hänen nimeään ei oltu juurikaan edes noteerattu.

Panthers kuitenkin yllätti kaikki ja jätti kanadalaisen suojaamatta ennen NHL:n laajennusvaraustilaisuutta, josta Vegas hänet lopulta poimi itselleen.

– Olin yllättynyt heidän (Florida) päätöksestään. Minulla oli alla loistava kausi ja kuvittelin olevani yksi neljästä kärkihyökkääjästä, mutta he tekivät omasta mielestään parhaan ratkaisun organisaation kannalta. Näin asiat ovat menneet läpi urani. Heti, kun tunsin oloni aavistuksen mukavaksi, palasin takaisin todellisuuteen. Kun kuulin, ettei minua suojata, toivoin että Vegas nappaa minut ja niin he tekivät, Marchessault kuvaili tuntemuksiaan Sports Illustratedille.

Marchessault kiitti Vegasin antamasta mahdollisuudesta ja täräytti runkosarjassa tehot 27+48=75. Pudotuspeleissä hän on toistaiseksi paukuttanut pelaamassaan 12:ssa ottelussa kuusi maalia ja yhteensä 15 tehopistettä.

Vegasilta kanadalaishyökkääjän huippuotteet eivät jääneet myöskään huomaamatta, sillä seura lätkäisi Marchessaultille tammikuussa kuusivuotisen ja 30 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Tie NHL:n huipulle on ollut suureksi osaksi kivinen. Marchessault on varsin pienikokoinen (175-senttinen, 79-kiloinen) pelaaja, joka jäi aiemmin isompien korstojen varjoon.

– Kun näin ”Marchyn” ensimmäisen kerran, hän oli lahjakas pelaaja, joka pysytteli suurimmaksi osaksi ulkona kaikesta. Ei juurikaan kamppaillut. Syy, miksi hän on nyt 30-40 maalin pelaaja, johtuu suurimmaksi osaksi hänen kasvaneesta kilpailullisuudestaan. Hän taistelee nykyään tiensä vahvemmin maalin edustalle. Hän pelaa hyvää ja vahvaa peliä. Pieni kaveri, mutta erittäin kilpailuviettinen, sanoo Vegasin päävalmentaja Gerard Gallant, joka valmensi Marchessaultia aiemmin Floridassa.

Kilpailullisuudesta puheen ollen, Marchessault kuulutti ennen Suomen aikaa tiistaina pelattua Jets-kamppailua joukkueensa olevan nyt pakkovoiton edessä.

Vegas kairasi lopulta tärkeän 1-3-vierasvoiton. Marchessault tykitti ottelussa kaksi maalia.

– Jos menen median eteen puhumaan, että meidän tulee olla parempia, minun täytyy silloin myös johtaa omalla esimerkilläni. Yritin tehdä sen parhaani mukaan, Marchessault jatkoi.

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia