Venäläislehti Championat uutisoi viime viikolla, että tähtipuolustaja Slava Voinov ei halua tehdä jatkosopimusta Pietarin SKA:n kanssa, vaan hän haluaa palata ensi kaudeksi NHL:ään.

KHL:ssä viimeisen kolme kautta pelannut 28-vuotias Voinov jätti NHL:n neljä vuotta sitten ovet paukkuen, kun hän joutui ongelmiin Yhdysvaltojen lain kanssa.

Los Angeles Kingsiä edustanutta Voinovia syytettiin vuonna 2014 vaimonsa pahoinpitelystä ja hän joutui istumaan tutkinnan ajan 90 päivää vankilassa.

Kings halusi purkaa Voinovin NHL-sopimuksen, mutta tämä ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, koska venäläispeluri päätti poistua maasta omin toimin, kun hän alettiin uhkailla karkoituksella Yhdysvalloista.

Kings omistaa tällä hetkellä Voinovin oikeudet, mutta venäläislehti Sports Business Onlinen tietojen mukaan Kings ei halua venäläistähteä takaisin riveihinsä.

Sports Business Online uutisoi tiistaina, että Voinovia metsästää viisi muuta NHL-seuraa, jotka ovat: Florida Panthers, Montreal Canadiens, New York Islanders, New York Rangers ja Winnipeg Jets.

Voinovilla on edessä kuitenkin vielä kivinen tie, jos hän haluaa palata NHL:ään.

Yhtenä suurimpana esteenä Voinovin paluulle on työviisumin saaminen Yhdysvalloissa. TSN:n mukaan Voinovin täytyy myös käydä NHL:n komissaarin Gary Bettmanin kuulustelussa sekä häntä voi odottaa mahdollisesti pelikielto sopimuksen rikkomisesta.

Voinov pelasi tällä kaudella KHL:n runkosarjassa 39 ottelua tehoin 9+14=23. Pudotuspeleissä hän teki 14 kamppailussa tehopisteet 3+3=6.