Toronto Maple Leafs otti varhain sunnuntaiaamuna Boston Bruinsista valtavan tärkeän voiton pudotuspelien avauskierroksella numeroin 4-3. Kyseinen päänahka kavensi ottelusarjan voitot 3-2:een.

Lähellä oli, ettei Toronto olisi pulaan ajautunut. NHL.comin suomenkielinen sivusto muistutti, että Bostonin tykit tulittivat päätöserässä peräti 20 laukausta kohti Toronton maalia, mutta tanskalaisvahti Frederik Andersenin huipputorjunnat auttoivat Maple Leafsia kestämään Bruinsin loppurynnistyksen.

Bostonin maalilta pelin puolessa välissä vaihdettu Tuukka Rask ja suomalaisen kollega Anton Khudobin jäivät pahasti Andersenin varjoon. Maalivahtipolitiikkaa mietittäessä sarja ei todellakaan ole ohi, sillä niin vahva tanskalainen tontillaan oli kriittisimmällä mahdollisella hetkellä.

– Freddie pelasi uskomattomasti. Meidän on pakko voittaa otteluita, ja paine on kova. Monen muun pelaajan tavoin hän teki tärkeitä suorituksia silloin kun pitikin. Lopussa teimme asioita oikein emmekä ryntäilleet paniikissa. Teimme koko ajan töitä, blokkasimme laukauksia ja pidimme kiekon pois maaliltamme, yhden syöttöpisteen napannut Auston Matthews tuumi sivuston mukaan.

Ottelusarja jatkuu maanantain ja tiistain välisenä yönä.