Huudetaanko NHL-draftin 1. kierroksella tuntematon suomalaisnimi? Pelaa komeaa kautta Pohjois-Amerikan juniorisarjassa

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Suurelle yleisölle varsin tuntematon suomalaishyökkääjä Sampo Ranta saattaa olla yksi tulevan NHL-varaustilaisuuden yllätysnimistä.

Yhdysvaltain juniorijääkiekon pääsarja USHL:ssa pelaava 17-vuotias Ranta nostettiin marraskuussa NHL Central Scoutingissa A-luokan lupaukseksi. Näitä pelaajia pidetään potentiaalisina ensimmäisen kierroksen pelaajina kesän varaustilaisuudessa. Myös Oulun Kärpissä pelaava Rasmus Kupari luokitellaan kyseiseen A-luokkaan.

Hyvästä luistelusta ja laukauksestaan tunnettu Ranta pelaa viimeistä kauttaan Sioux City Musketeersin riveissä, jonka jälkeen matka jatkuu yliopistosarja NCAA:han. Ranta on tehnyt pelaamassaan 53 ottelussa 23 maalia ja yhteensä 37 tehopistettä.

Naantalissa syntynyt nuorukainen aloitti jääkiekkoilun VG-62:ssa, josta hän siirtyi TPS:n C-junioreihin. Tämän jälkeen seuraava vuosi kului Itävallassa, josta Ranta hyppäsi Atlantin yli Pohjois-Amerikkaan vuonna 2016.

 

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia