Kaikki jääkiekkoa seuraavat muistavat varmasti Edmonton Oilersin ja New Jersey Devilsin vaihtokaupan kesältä 2016, kun Oilers vaihtoi hyökkääjä Taylor Hallin silloiseen Devils-puolustaja Adam Larssoniin.

Hall pelaa parhaillaan paholaispaidassa NHL-uransa parasta kautta tehden 74 otteluun hurjat 89 tehopistettä. Kanadalainen onkin yksi merkittävimpiä syitä siihen, että Devils on marssimassa pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa peräti kuuteen vuoteen.

Oilersissa pelaavan Larssonin kausi on ollut kaikkea muuta kuin tähtitaivaalla patsastelua. Edmontonin kausi on ollut odotuksiin nähden pahasti mollivoittoinen, jonka lisäksi ruotsalainen sai helmikuussa suru-uutisia. Hänen isänsä menehtyi vasta 50-vuotiaana tämän vieraillessa poikansa luona Edmontonissa.

Kaiken kaikkiaan 25-vuotias Larsson on pelannut tähänastisen NHL-uransa heikoimman kauden iskemällä 61 otteluun tehot 4+9=13.

Viime yön ottelussa Minnesota Wildia vastaan Larsson sai lisää suolaa haavoihinsa tunaroituaan vastustajan siniviivalla kiekon jalkoihinsa. Larsson ei selvästikään nähnyt minne kiekko meni, kunnes Wild-hyökkääjä Zach Parise nappasi sen ja iski kotijoukkueen läpiajosta 1-0-johtoon.

Wild voitti ottelun lopulta puhtaasti numeroin 3-0.