Vegas Golden Knightsin ykköspyssy William Karlsson iski yön NHL-kierroksella jo kauden 41. maalinsa St. Louis Bluesia vastaan. Vegas voitti ottelun jatkoajalla 4-3.

Komeat tehot 1+2 tehnyt ruotsalaissensaatio jakaa NHL:n maalipörssin neljännen sijan tällä hetkellä Connor McDavidin kanssa.

Karlsson on kovassa iskussa runkosarjan lopussa, sillä seitsemään edelliseen otteluun hän on tehnyt tehot 5+6.

25-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän ilmiömäinen kausi näkyy myös muualla kuin pistesarakkeissa. Hän on NHL:n plus-miinus-tilaston kärkinimi jäätävällä lukemalla +45.

Myös Golden Knightsin suomalaistähti Erik Haula pääsi tehoille leikiteltyään maalin James Nealin kanssa. Haula on 55 tehopisteellään joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja.

Toisin kuin Karlssonilla, Haulalla on tehotilastossa joukkueensa tilastokummajainen. Vaikka joukkue on menestynyt loistavasti, on suomalaisen plus-miinus-lukema -10, joka on joukkueen huonoin lukema yhdessä Oscar Lindbergin kanssa.

Pakkaslukema on kuitenkin Haulan murheista pienin, sillä Vegas on etenemässä komealla tavalla pudotuspeleihin heti joukkueen ensimmäisellä kaudella.

Joukkue on läntisen konferenssin toisena, minkä lisäksi se on ottamassa voiton Tyynenmeren divisioonasta.

NHL

@NHL
The @WKarlsson71 goal counter is now at 41. #STLvsVGK

 

 

NHL

@NHL
The Real Deal @jneal_18 comin' in real hot for the @GoldenKnights. 🔥💪 #STLvsVGK