Washington Capitals on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa NHL:ssä. Viime kauden jälkeen moni uskoi, että Capitals ottaa selvän taka-askeleen kahden runkosarjavoiton jälkeen tällä kaudella, mutta toisin on käynyt. Suurin yksittäinen syy Capitalsin tämänkin kauden menestykseen on tähtipelaaja ja kapteeni Aleksandr Ovetshkin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Viime kaudella Ovy ”romahti” kovasta tasostaan selvästi, sillä venäläistähti iski runkosarjassa ”vain” 33 maalia. Moni ehti todeta, että Ovetshkin on pudonnut jo kirkkaimmalta huipulta ja julistaa tähden menneen talven lumiksi.

Ovetshkin vastaisku on ollut raju tällä kaudella. Venäläistähti kisaa Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laineen kanssa maalipörssin voitosta. Ovetshkinilla on kasassa 45 maalia ja hän johtaa pörssiä. Capitalsin hyökkääjä Tom Wilson nostaa Ovetshkinin arvon korkealle.

– Tämän kauden aikana on ollut paljon pelejä, joissa olemme olleet parin maalin takaa-ajoasemassa, mutta sitten hän on tehnyt maalin ja perään toisenkin ja nostanut meidät peliin mukaan ja muuttanut koko pelin. Kun hän luistelee, laukoo ja painaa menemään, on hän huomattava voima, Wilson ylisti NHL.comissa.

Capitals on tehnyt tällä kaudella yhteensä 240 maalia, joista Ovetshkin on värkännyt peräti 18,8 prosenttia.Lukema kertoo kaiken olennaisen venäläistähden arvosta, mutta ikävä tosiasia on jälleen se, että Capitals ja Ovetshkin mitataan vasta pudotuspeleissä. Capitals on ollut jo kauan todella vahva runkosarjajoukkue, mutta pudotuspeleissä on aina tullut iso pettymys.