NHL:n runkosarjan lopussa voidaan todeta, että Winnipeg Jets onnistui loistavasti kahtena peräkkäisenä kesänä haalimaan itselleen varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella maalitykit itselleen.

Kesän 2016 varaus tunnetaan paremmin kuin hyvin, kun Patrik Laine on noussut hetkessä NHL:n kovimpiin maalintekijöihin.

Häntä ennen kesällä 2015 varausnumerolla 17 napattu Kyle Connor on myös kaikessa hiljaisuudessa tehnyt tulokkaana tällä kaudella 29 maalia 69 ottelussa.

Varauksen jälkeinen kausi sujui yliopistoliigassa, minkä jälkeen viime kausi sujui pääasiassa AHL:n puolella.

Kuluvalla kaudella Connor on tehnyt itsestään merkittävän pelaajan Jetsille. Varsinkin viime aikoina ruuti on ollut erittäin kuivaa.

Kuudessa edellisessä pelissään 21-vuotias jenkkihyökkääjä on pommittanut tehot 7+2, joiden ansiosta hän on noussut NHL:n tulokaspörssin maalitilaston kärkeen.

Siinä missä Laine tekee tuhoisaa jälkeä joukkueen kakkosketjussa, on Connor ottanut oman paikkansa ykkösvitjassa Blake Wheelerin sekä Mark Scheifelen kanssa.

Tästä Winnipegissä saadaan olla ylpeitä. Kärkiketjuissa on kaksi omaa nuorta kärkivarausta, jotka ovat tällä kaudella iskeneet yhteensä jo 72 maalia ja ovat molemmat joukkueen parhaat maalintekijät.

Niin, ja kenet Jets varasi ensimmäisellä kierroksella viime kesänä? Niin ikään laitahyökkääjän tontilla pelaava Kristian Vesalainen on takonut Liigassa tällä kaudella yhteensä 24 maalia.

Henri Havusela