Arizona Coyotes lymyää NHL:ssä pahnan pohjimmaisena. Antti Raantaa siitä on kuitenkin täysin turha syyttää. Jälki olisi voinut olla paljonkin rumempaa ilman suomalaismaalivahdin loistotorjuntoja.

Raannan torjuntaprosentti 92,0 on varsin väkevä siihen nähden, miten Coyotes on tällä kaudella pelannut. Mies on tontillaan Läntisen konferenssin ja samalla koko taalaliigan ehdotonta eliittiä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Raannan, 28, sopimus umpeutuu Arizonan kanssa tämän kauden jälkeen. Nousu johtavaan rooliin valaa kuitenkin vahvan pohjan tulevaan.

– Jossain vaiheessa sinun on vain otettava johtajuus. Sinun on tehtävä se, mitä tarvitaan ja haluat samalla näyttää vaikeina hetkinä esimerkkiä kavereille, Raanta kuvailee nykyistä rooliaan USA Todaylle.

Raannan pelipaikka tarjoaa tälle tavallaan näyttävimmän estradin.

– Maalivahdin työ saattaa näyttää vähän vaarallisemmalta muiden silmissä.

Vaaroja Raannalla on riittänyt myös siviilissä. Viimeisin onnettomuus tapahtui, kun maasturi täräytti taannoin voimalla hänen autonsa perään. Otteluun matkalla ollut Raanta oli tuolloin hetken shokissa, kuten myös hänen joukkueensa.

– Annan kavereiden tietää, milloin seuraava onnettomuus tapahtuu, Raanta vitsailee.

Raanta totesi pikapuoliin tuon tällin jälkeen, että hän alkaa olla yksinkertaisesti kyllästynyt tappioihin. Coyotesin ryhtiliike nähtiinkin välittömästi seuraavassa ottelussa.

– Olen nähnyt hänessä (Raanta) merkittävän muutoksen. Hänellä on nyt vahva ote pelaamiseen. Hän haluaa voittaa ja hän haluaa olla numero 1 NHL:ssä. Hänellä on kaikki ne ominaisuudet, joita hyvältä maalivahdilta tässä liigassa tarvitaan, Arizonan päävalmentaja Rick Tocchet kehaisee.

Raanta on korostanut pitkän kautta positiivisempaa ilmettä joukkueeseensa. Vaikuttaa siltä, että miehen painavat sanat alkavat vihdoinkin mennä perille.

– Meillä on paljon nuoria kavereita ja voit nähdä, kuinka paljon he ovat kasvaneet pelillisesti sitten syyskuun. On mahtavaa olla mukana osana projektia. Kaverit alkavat ymmärtää, mitä voittaminen tässä liigassa edellyttää.

Raannalla ei olisi mitään jatkopestiä vastaan.

– Arizona alkaa tuntua jo kodilta. Ja kun saavutat voittoja täällä, niin rakastat tätä paikkaa vain enemmän.