Boston Bruinsin maalilla loistavan Tuukka Raskin hulppea voittoputki katkesi viime yön NHL-kierroksella karulla tavalla. Itäisen konferenssin jumbojoukkue Buffalo Sabres tuli ja yllätti Bruinsin kuin puskista maalein 4-2.

Rask ei ollut hävinnyt varsinaisella peliajalla kertaakaan 21 viimeisessä ottelussaan. Lisäksi hän lähti Buffalo-peliin kahdeksan voiton putki plakkarissaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Rask torjui ottelussa 24 kertaa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Vieraat vyöryivät päätöserään 3-1 -johdossa ja lopullinen niitti kotijoukkueen arkkuun napsahti 29 sekuntia ennen päätöstä, kun Rasmus Ristolainen pisti kiekon tyhjiin (katso maali täältä).

Ristolaisen sivallusta vaihtoaitiosta käsin katsellut Rask ei pelannut Buffaloakaan vastaan suinkaan huonosti, päinvastoin.

– Tuukka teki pelastuksia, jotka pitivät meidät pelissä mukana, mutta emme vain vastanneet niihin. Annoimme vastustajalle liikaa avoimia paikkoja ja se ei ole hyväksyttävää. Ilman Tuukan torjuntoja meille olisi voinut käydä pahemminkin, päävalmentaja Bruce Cassidy painottaa Bruinsin sivuilla.

Rask koki edeltävän tappion varsinaisella peliajalla 26. marraskuuta.

– Varsin selvää, että tämä ei ollut parasta peliämme. Emme pelanneet siten, kuten haluamme. Minusta se on nyt suurin murheemme, tähdentää Rask.

Boston painelee tappiosta huolimatta Atlantic-divisioonan kakkospaikalla.