Suomalaismaalivahti Antti Niemeä on riepoteltu meneillään olevalla NHL-kaudella seurasta toiseen. Kaiken kukkaraksi Niemi, 34, päätyi Floridan ja Pittsburghin kautta kriisiseura Montreal Canadiensiin. Nyt kuitenkin nälvijöiden ja epäilijöiden suuret suut on tukittu. Ainakin toistaiseksi.

Sen Niemi teki sulkemalla nuottansa viime yön kierroksella Anaheim Ducksin rajusta rynnistyksestä huolimatta. Kaksi kiekkoa upposi lopulta selän taakse, mutta mitä niistä, kun Anaheimin päässä soi viisi kertaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ducks tuli peliin todellakin hurjalla tempolla. Vieraat veivät ja omat vikisivät, kun Ducks tuikkasi ottelun yhdeksän ensimmäistä laukausta.

Niemi ei ollut kiekkosateesta kuitenkaan moksiskaan, päinvastoin. ”Vanha” vertyi niiden myötä miltei tulikuumaksi.

– Maalivahdille on hyväksi saada heti alkuun muutamia vetoja. Ja toisaalta nuo yhdeksän ensimmäistä eivät tulleet mistään huippupaikoista, eivätkä olleet turhan vaikeita torjuttavia, Niemi vähättelee seuransa sivuilla.

Niemi torjui ottelussa peräti 43 laukausta. Ne ensimmäiset kopit olivat ehdottomasti tärkeimpiä.

– Emme antaneet maalia ja aloimme pelata sen jälkeen paremmin, Niemi jatkaa kylmän viileällä linjalla.

Montrealiin marraskuussa tullut Niemi on pelannut tällä sesongilla 11 ottelussa. Voitto oli vasta kauden toinen. Ensimmäinen heltisi 19. tammikuuta.

– Niemi on ollut koko ajan hyvä meillä. Hän on voittanut kaksi viimeistä peliään ja tarjonnut samalla meille mahdollisuuden voittoihin. Hänen työmoraalinsa ja asenteensa ovat todella korkealla. Kaikki on hyvää tässä kaverissa. Olemme erittäin tyytyväisiä hänen peliinsä, päävalmentaja Claude Julien kehuu sielunsa kyllyydestä.