Vancouver Canucksia vuodesta 2000 lähtien edustaneiden ruotsalaistähtien Henrik ja Daniel Sedinin tarkoin salassa pidetyt tulevaisuuden suunnitelmat alkavat hämmentää nyt jo joukkuekavereitakin.

Sedinin kaksosten sopimukset umpeutuvat keväällä, mutta ainakin vielä suut ovat pysyneet visusti supussa mahdollisen jatkon osalta. Canucksin GM Jim Benning on lähestynyt Sedinien agenttia, mutta mitään muuta asiasta ei sitten tässä vaiheessa vielä tiedetäkään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Huhut vellovat päivä päivältä kiivaammin. Toiset tahot pitävät miltei salettina sitä, että 37-vuotiaat veljekset jatkavat upeaa uraansa ainakin vielä vuodella Vancouverissa. Toiset taas pitävät lähes yhtä varmana sitä, että se on nyt tässä.

Canucksin sentteriosastoon lukeutuva Bo Horvat puki The Provincelle joukkueensa pelaajien tunnelmat sanoiksi Colorado Avalanchesta väännetyn 4-3 -jatkoaikavoiton jälkeen.

– He olivat molemmat loistavia. He rakensivat peliä ja tekivät toisensa upeasti löytäen juuri sitä, missä he ovat parhaimmillaan. Heillä on yhä paljon annettavaa tälle joukkueelle. He tarjoavat meille kaikille itseluottamusta lähteä seuraavaan otteluun.

Yhtä asiaa seitsemän miljoonaa dollaria vuodessa mieheen tienaavat Sedinit eivät kuitenkaan joukkuekavereilleen – ei edes vihjettä – tarjoa, eli siis tietoa uran mahdollisesta jatkumisesta.

– Sitä he eivät kerro. Se on salaisuus, kuittaa itsekin malttamattomasti Sedinien lopullista ratkaisua odottava Horvat hämillään.