NHL:n tähdistöottelussa pelaava Floridan Panthersin suomalaissentteri Aleksander Barkov tulee keräämään vielä paljon lisää kunniaa tämän kauden aikana.

Lopullista läpimurtoaan upealla tavalla puhkova Barkov on yksi vahva ehdokas NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi, eli Selke Trophyn saajaksi, mutta mies myöntää itsekin, että aika ei ole välttämättä vielä täysin kypsä siihen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Isona mörkönä Barkovin tiellä häärää tässä mielessä Boston Bruinsin kanadalainen tähtisentteri Patrice Bergeron, joka on jälleen kerran erittäin vahvoilla pystin saajaksi. Bergeron on palkittu jo neljä kertaa Frank J. Selke Trophylla.

Isoja minuutteja kovilla tehoilla urakoiva Barkov pistää tosin tässäkin kuviossa joukkueen edun visusti henkilökohtaisten tavoitteiden edelle.

– Joukkue ensin. Haluamme voittaa Stanley Cupin nimenomaan joukkueena, Barkov korostaa Sun Sentinental-lehdelle.

Selke Trophy tietenkin kiinnostaa Barkovia, mutta se tulee luonnollisesti toissijaisena unelmana Stanley Cupin imussa.

– Jos voitat jonkun noista (NHL Awards), olet ollut samalla auttamassa myös koko joukkuettasi. Selke merkitsee juuri sitä pelaajatyyppiä, jota minä olen. Pidän pelaamisesta puolustusalueella ja pidän pelaamisesta hyökkäysalueella. Olen ollut aina kahden suunnan pelaaja, Barkov painottaa.