NHL-tulokasjoukkue Vegas Golden Knights johtaa tällä hetkellä sensaatiomaisesti koko NHL-liigaa. Vegasin pelaajat tiedostavat tämän, mutta asiasta ei joukkueen sisällä haluta puhua. Vegas on ilman suurempia lamajaksoja varmuudella pudotuspeleissä.

– Kuinka monta peliä on vielä jäljellä? Niitä on vielä aika monta. Se (ykköstila) on ihan mukava asia, mutta kuka piti kärkipaikkaa eilen? Aivan. Emme kanna siitä huolta, tulokashyökkääjä Alex Tuch sanoi Las Vegas Sun-lehdelle.

– Rehellisesti sanoen siitä ei juurikaan puhuta. Puhuimme siitä kyllä pelin jälkeen ja totesimme, että se on fakta ja tilanne, missä juuri nyt olemme. Täytyy vain jatkaa pelaamista, kuten olemme tähän asti tehneet. Monta joukkuetta on kintereillämme, puolustaja Nate Schmidt sanoi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Myös joukkueen päävalmentaja Gerard Gallant suhtautuu Vegasin kärkipaikkaan hyvin maltillisesti.

– NHL:n kärkipaikka tässä vaiheessa on mahtava saavutus, mutta täytyy muistaa, että se tilanne voi muuttua ihan koska hyvänsä. Täytyy vain varmistaa, että pelaamme hyvin ja kovaa joka ilta ja saamme pisteitä, Gallant sanoi.

– En kanna huolta siitä, että pidämme ykköspaikan. Keskitymme aina vain seuraavaan peliin ja kontrolloimme sitä, mitä voimme kontrolloida. Jos jatkamme näin, niin tulos kyllä tulee itsestään, Gallant jatkoi.

Vegasin mahdollisuuksiin ei juuri kukaan kauden alla uskonut. Vegas julistettiin monissa ennakoissa koko NHL:n automaattiseksi peränpitäjäksi. Tuchin mukaan juuri sieltä voittamisen voima kumpuaa.

– Meillä on edelleen paljon epäilijöitä ja heitä, jotka eivät usko meihin. Mutta me uskomme tässä pukuhuoneessa kaikki toisiimme, Tuch linjasi.