Ottawa Senators oli viime keväänä yhden jatkoaikamaalin päässä paikasta Stanley Cup -finaaleissa ja nyt se on yksi NHL:n tämän kauden kriisiseuroista.

Joukkueen alkukausi on ollut valitettavan heikko, eikä esimerkiksi Matt Duchenen kaltaisen hyökkääjätähden hankkimisesta ole ollut kääntämään kurssia – päinvastoin, kuilu on vain syventynyt.

Samaan aikaan ykkösvahti Craig Andersonille, joka oli Senatorsin erinomaisen viime kauden ilmentymä, kesällä ojennettu vuoteen 2020 ulottuva jatkosopimus vaikuttaa tällä hetkellä pahalta hudilta. Hänellä on ikää jo 36 vuotta ja pelkästään hänen torjuntaprosenttinsa on tällä hetkellä yli kolme prosenttia heikompi kuin viime runkosarjassa.

Ja sitten on tietenkin supertähti Erik Karlssonin puheet tulevasta sopimuksesta. Toisin sanoen siis ne, kun ruotsalainen ilmoitti, ettei aio suostua minkäänlaiseen ”kotikaupungin alennukseen” ja on valmis lähtemään muihin maisemiin, mikäli hän ei saa haluamaansa rahaa Senatorsilta.

Kaikkein suurinta huolta aiheuttaakin juuri Karlssonin tilanne. On nimittäin olemassa iso mahdollisuus, että Senators menettää hänet, koska kanadalaisjoukkue tunnetaan seurana, joka ei tarjoa täysin kilpailukykyisiä sopimuksia pelaajille. Tänä vuonna se johti esimerkiksi Kyle Turrisista luopumiseen.

Ja itse asiassa se saattaa johtaa myös Karlssonin kauppaamiseen jo kuluvalla kaudella, sillä Senatorsin olisi käytännössä ottaen pakko päästä jatkosopimukseen kapteeninsa kanssa ensi kesänä. Nimittäin, mikäli se ei pääse, ottaa se valtaisan riskin Karlssonin menettämisestä jopa ilmaiseksi.

– Erik Karlsson on dominoiva NHL-pelaaja. Hän on kesällä 2019 (sopimuksen päättyessä) kuitenkin jo 29-vuotias ja hän hakee mitä todennäköisimmin kahdeksanvuotista sopimusta Senatorsilta. Lisäksi hänen tasonsa on pudonnut viime kesän nilkkaleikkauksen seurauksena – onko siinä kyse hetkellisestä jutusta vai onko tämä merkki siitä, että hän on jo nähnyt parhaat päivänsä, entinen Washington Capitalsin ja Dallas Starsin vara-GM Frank Provenzano paaluttaa The Athleticille.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Mielestäni Senatorsin tulisi siis nyt valmistautua siihen todella pahalta tuntuvaan ajatukseen: elämään ilman Erik Karlssonia.

– Mikäli Senators ei aivan lähitulevaisuudessa edes tutki Karlssonin kauppaamista, joka uskoakseni toisi seuralle aivan käsittämättömän palautuksen vaihtomarkkinoilla, he saattavat asettaa itsensä jättimäisiin ongelmiin kesää 2019 silmällä pitäen.

 

Senatorsin GM:nä toimivan Pierre Dorionin ongelmat eivät lopu tähän, sillä joukkueen kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Mark Stonen sopimus on katkolla ensi kesänä.