Mediajätti Sportsnet kertoo Edmonton Oilersin olevan tosissaan uuden maalivahdin kintereillä.

Liekö sitten kyseessä toinen Buffalo Sabresin kaksikosta Robin Lehner & Chad Johnson, Winnipeg Jetsissä pahasti umpikujaan ajautunut Michael Hutchinson, Detroit Red Wingsissä kakkoseksi jumiutunut Petr Mrazek tai kenties joku muu, mutta Oilers todella tarvitsee apuja tolppiensa väliin.

Näistä edellä mainituista maalivahdeista kaikkein edullisin olisi Hutchinson, joka on pelannut uskomattomaa AHL-kautta: hänen torjuntatilastonsa ovat 12 ottelusta ovat 94,70/1.82.

Ylipäätään Oilers on päästänyt kuluvalla kaudella aivan liikaa maaleja, eikä viime kaudella monien mielestä jopa Vezinan ansainneen Cam Talbotin esitykset ole olleet riittävän korkealla tasolla, mutta etenkin viime ajat ovat olleet karmeita: Talbot loukkaantui ja kakkosvahti Laurent Brossoit’lla on ollut todella vaikeaa torjuntavastuun saatuaan.

Kaikkein kuvaavinta Brossoit’n vaikeuksille on se, ettei edes Edmontonin ”Pimeyden vuosikymmenellä” (kaudet 2006-2016), jonka aikana se ei selviytynyt kertaakaan pudotuspeleihin, yhdelläkään vähintään 10 ottelua pelanneella Oilers-vahdilla ollut yhtä surkeaa torjuntaprosenttia.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Toisin sanoen Brossoit on pelannut kuluvalla kaudella 11 ottelua ja hänen torjuntatilastonsa niistä ovat surkeat 88,60/3.26.

Positiivista Oilersin kannalta on se, että Talbot on palannut jo luistinten päälle, ja paluu lähenee koko ajan.

Samaan aikaan albertalaisseura tarvitsee kuitenkin nähtyä parempaa maalivahtipeliä ja Sportsnetin toimittajakaksikon Nick Kypreosin ja Elliotte Friedmanin mukaan aiemmin tekstissä mainituista maalivahdeista Mrazek ja Hutchinson ovat todennäköisimpiä vaihtoehtoja.