Buffalo Sabres kohtasi viime yönä vieraskaukalossa St. Louis Bluesin, jolle se hävisi jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Buffalon tehollisesti tärkein pelaaja oli hyökkääjä Evan Rodrigues, joka iski Sabresin molemmat osumat. Kyseessä oli hänen kauden kolmas NHL-ottelunsa, joista hänellä on nyt kasassa tehot 2+1.

Sen sijaan Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen jäi ottelussa ilman tehopisteitä, minkä lisäksi hänen tehotilastonsa oli -1. Äkkiseltään voisi siis sanoa, että täysin putkeen ei mennyt.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, ei sitten lainkaan. Ristolainen nimittäin teki kaikkensa joukkueen voiton eteen.

Ensinnäkin suomalainen sai peliaikaa hurjat 29 minuuttia ja rapiat, kun taasen esimerkiksi buffalolaisseuran kolmosparin luutijat pelasivat alle 12 ja 13 minuuttia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämän lisäksi Ristolainen keräsi ottelussa tililleen jopa kahdeksan taklausta, kun koko muun Sabres-puolustuksen vastaava lukema oli 11.

Kovan pelin lisäksi suomalaispuolustaja yritti kaikkensa myös maalinteon saralla, sillä hänellä oli kamppailussa laukauksia neljä kappaletta, mikä oli Sabresin puolustuksen paras lukema.

Omassa päässä Ristolainen taasen blokkasi komeat seitsemän kertaa, mikä oli siis sama lukema kuin muulla Sabres-puolustuksella yhteensä.

Ristolainen on pelannut tällä kaudella 21 ottelua, joissa hän on tehnyt ainoastaan tehot 0+7. Tästäkin huolimatta suomalainen on Sabresin eniten peliaikaa saava pakki, eikä valmennuksen usko häntä kohtaan ole horjunut vielä kertaakaan.