Kun Andrei Markovin paluu NHL:stä takaisin kotimaahansa ja KHL:ään varmistui kesällä, uskottiin hänen olevan eittämättä yksi varmoista nimistä Venäjän olympiajoukkueessa.

Toki tällä hetkellä on täysin hämärän peitossa, tullaanko Pyongchangin olympiaturnauksessa ylipäätään näkemään venäläispelaajia. KOK (Kansainvälinen Olympiakomitea) nimittäin sulki Venäjän tällä viikolla ulos olympialaisista ja näin ollen puhtaat venäläisurheilijat saavat kilpailla Pyongchangissa ainoastaan olympialipun alla.

Tämä päätös koskee myös maajoukkuetta: Venäjän paitoja ei siis tulla Koreassa näkemään, joskin on mahdollista, että venäläistähdet lähtevät edustamaan niin sanotusti maataan olympialippua edustaen.

Montreal Canadiensissa lähes 1 000 runkosarjaottelua pelannut Markov kehottaakin venäläispelaajia lähtemään Pyongchangiin, vaikka se ei tapahdukaan maan värejä edustaen.

[readmore from=”olympialaiset”]

– Onhan se harmillista, etteivät urheilijamme voi osallistua tapahtumaan lippumme alla ja kuullen Venäjän kansallislaulua, mutta jokainen tietää kaikesta huolimatta olevansa venäläinen, Markov paaluttaa Le Journal de Montrealille.

– Olympialaiset ovat iso juttu kenelle tahansa urheilijalle ja joillekin tämä tulee olemaan ainutlaatuinen mahdollisuus. Sitä valmistaa kroppansa sille ja on valmis tekemään jättimäisiä uhrauksia – siksi kehotan heitä lähtemään ja tekemään parhaansa.

Niin, Markov puhuu ”heistä, ei ”meistä”. Toisin sanoen häntä ei mitä ilmeisimmin tulla olympialaisissa näkemään ja tällä kaudella Kazanissa 39 otteluun tehot 4+15=19 iskenyt konkari ei edes odota kutsua maajoukkueen johtoportaalta.