Viime ottelunsa kotonaan juuri New Jersey Devilsille hävinnyt Columbus Blue Jackets oli tukalassa paikassa pirupaitoja vastaan myös perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Devils nimittäin karkasi kotiluolassaan 2-0-johtoon avauserän aikana, kun ensiksi leukemian kanssa painiva Brian Boyle iski ottelun avausmaalin aikaan 8:29 ja Marcus Johansson lisäsi johtoa reippaat viisi minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä käynnistyi kuitenkin Blue Jacketsin upea kiri ja todellinen Artemi Panarin -show. Ajassa 25:44 ottelu oli jo 2-2, kun Panarin syötti ensiksi Pierre-Luc Dubois’n ja sitten Lukas Sedlakin maalit.

Vajaat kymmenen minuutti myöhemmin luvassa oli lisää, kun venäläistähti syötti Scott Harringtonin iskemän 3-2-johtomaalin. Toisen erän lopussa, vain 20 sekuntia ennen erätaukoa, Blake Coleman toi kuitenkin isännät tasoihin ja käänsi momentumin takaisin pirupaidoille.

Tuo momentum katosi kuitenkin heti päätöserän alkajaisiksi, kun Andy Green otti kaksiminuuttisen kampituksesta vain 20 sekunnin pelaamisen jälkeen ja Alexander Wennberg vei vieraat uudelleen johtoon ylivoimalla. Ja kyllä – Panarinin syötöstä.

Lopulta Blue Jackets viimeisteli 5-3-loppulukemat aikaan 55:02, kun Panarin syötti Zach Werenskin maalin.

Columbus Blue Jackets

@BlueJacketsNHL
RT to congratulate @9Artemi🍞 for tying a #CBJ record tonight with 🍎🍎🍎🍎🍎

Kesällä Chicagosta Columbukseen kaupattu Panarin takoi siis taululle uskomattomat tehot 0+5. 26-vuotiaan laiturin pistesaldo 29 ensimmäisestä Blue Jackets -paidassa vietetystä ottelusta on nyt 7+18=25. Viimeiseen neljään otteluun hän on tehnyt tehot 2+7.

Viiden syöttöpisteensä myötä Panarin sivusi ohiolaisseuran seuraennätystä yhdessä ottelussa syötettyjen maalien osalta.