Kanadan nuorten maajoukkueen menestys nuorten MM-kisoissa on ollut viime vuosien aikana vaisua, joskin se voitti kultaa vuonna 2015, ja viime vuonna se selvitti tiensä hopealle.

Kuitenkin, jos ajassa mennään pidemmälle taaksepäin, on Kanadan menestys ollut kaikkea muuta, kuin toivottua. Se on voittanut kultaa viimeisen kahdeksan vuoden aikana vain kertaalleen, eikä se sovi kiekkojäteille miltään osin.

Nyt se onkin panostanut pian alkaviin kisoihin oikein toden teolla, sillä joukkuevalintaan on käytetty tällä kertaa erityisen paljon aikaa ja vaivaa. Pelaajia on nimittäin tarkkailtu käsittämättömät neljä vuotta.

– Valintamme eivät ole tehty sen perusteella, miten pelaajat ovat esiintyneet syyskuusta tähän hetkeen. Meillä on raportit kaikista näistä pelaajista, kykyjenetsijä Brad McEwan kertoi IIHF:n nettisivujen mukaan.

– Tämä ei ole myöskään alkanut kesällä. Se on ollut itse asiassa käynnissä jo neljä vuotta, ja me olemme todella tyytyväisiä siihen, mihin olemme sen myötä päässeet. Meidän tämän hetken pelaajat ymmärtävät täysin sen, millaista on edustaa omaa maataan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kanada on nyt nimennyt 32 pelaajan ryhmän, josta muodostuu lopulta maan MM-nippu, joka aloittaa pelinsä Yhdysvaltojen Buffalossa.

Mukana menossa ovat muun muassa viime vuoden hopeamitalistit, maalivahti Carter Hart, puolustajat Jake Bean, Kale Clague sekä Dante Fabbro ja hyökkääjät Dillon Dube, Michael McLeod sekä Taylor Raddysh.

Muita kovia ja mainitsemisen arvoisia nimiä ovat muun muassa NHL:n superlupaukset Cody Glass ja Cale Makar.