San Jose Sharksin konkarihyökkääjä Joe Thornton oli monessa mukana viime yön NHL-kierroksella.

38-vuotias Thornton taklasi toisessa erässä Capitals-tähti T.J Oshieta laidan läheisyydessä päähän, niin, että jenkkihyökkääjä loukkaantui, eikä pystynyt jatkamaan peliä. (Katso Oshien loukkaantuminen klikkaamalla tästä.)

Thorntonille ei tuomittu paljon puhetta aiheuttaneesta tilanteesta jäähyä.

Capitalsin 193-senttinen ja 98-kiloinen järkäle Tom Wilson päätti kolmannessa erässä muistuttaa törkytempun tehnyttä kiekkolegendaa NHL-kaukalon säännöistä.

Wilson luisteli Thorntonin luokse ja jutusteli hetken hänen kanssaan. Kun keskustelut olivat ohi, molemmat pelureista viskasi hanskansa jäähän ja heittivät kypärät pois päästään.

Myllytyksestä tuli melkoisen yksipuolinen, koska hurjana tappelijana tunnettu 23-vuotias Wilson antoi yhden tulisen moukarin Thorntonin leukaperiin, mikä tiputti kokeneen tähtihyökkääjän jäähän.

Tappelupukarit saivat viiden minuutin rangaistuksen tappelemisesta, sekä kahden minuutin jäähyt kypärän ottamisesta pois ennen tappelua.

Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer oli yhteenoton jälkeen äärimmäisen raivokkaalla tuulella, ja Capitalsin valmennusryhmä sai totisesti kuulla sen, kun kokenut luotsi laukoi voimasanoja käyttäen oman mielipiteensä tilanteesta.

DeBoer tuli pelin jälkeen lehdistötilaisuuteen purkamaan häntä raivostuttanutta tilannetta.

– Jos joku olisi ottanut Joesta kiinni toisessa erässä sen taklauksen jälkeen, minulla ei olisi mitään ongelmaa tämän asian kanssa. Mutta, kun menet pukukoppiin, mietit hetken asiaa ja tulet seuraavan erän ensimmäisessä vaihdossa jäälle, ja teet tuollaisen harkitun p*skatempun. Se on täyttä roskaa, DeBoer laukoo Washington Postin toimittajalle Isabelle Khurshudyanille.

Thornton ei ollut noteerannut valmentajansa reaktiota tappeluun.

– Ihan rehellisesti, en koskaan katsonut vaihtopenkille päin. Olen iso poika, ja osaan pitää huolta itsestäni, ”Jumbo Joe” sanaili lehdistölle.