Buffalo Sabresin paidassa erinomaisesti kuluvalla kaudella esiintyneen Evander Kanen nimi on pyörinyt jo pitkään siirtohuhuissa.

NHL:n todellinen sisäpiiriläinen, TSN:n huippuarvostettu toimittaja Pierre LeBrun, kertookin asioiden edenneen aivan viime aikoina siihen pisteeseen, että mielipiteet voimakkaasti kahtia jakavan Kanen kauppaaminen on ”väistämätön” juttu.

Kyse ei ole tokikaan mistään sen draamaattisemmasta, vaan puhtaasti siitä, että kanadalaislaiturin sopimus on katkolla ensi kesänä ja Sabresista ei ole menestymään kuluvalla(kaan) kaudella.

Niinpä Sabresin GM Jason Botterill haluaa ottaa kaiken irti 26-vuotiaasta laitahyökkääjästään.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

LeBrun mainitsee myös varsin erikoisen tiedon: hän kertoo Sabresin olevan valmis pidättämään osan Kanen palkastaan mahdollistaakseen vaihtokaupan toteutumisen.

Erikoiseksi tiedon tekee Kanen erinomainen alkukausi. Hän on nimittäin 25 ensimmäiseen otteluunsa iskenyt tehot 12+11=23 ja siten pelannut etenkin hyökkäyspäässä erinomaista jääkiekkoa. Harvoin siis näin hyvää kautta pelaavan pelaajan tilanteessa kauppaava seura joutuu pidättämään osan palkasta.

Toki taas Sabresin avoimuus sille, että osa Kanen 5,25 miljoonan dollarin vuosipalkasta jää sen kontolle, avaa useita eri suuntia, mitä tulee potentiaalisiin kauppakumppaneihin. Lisäksi sillä tavalla se saattaa pystyä nappaamaan itselleen vaihtokaupassa ylimääräisiä ”vaihtokappaleita”.