Florida Panthersin Aleksander Barkov on päässyt kohtaamaan NHL-kaukaloissa kaikki nykyjääkiekon kovimmat pelaajat ja heistä Barkoville se kaikkein kovin on melkoinen yllätys.

Sidney Crosby? Ei. Connor McDavid? Ei. Pavel Datsyuk? Ei. Vasta toista NHL-kauttaan pelaava Toronto Maple Leafsin Auston Matthews? Kyllä.

Kun miettii kaikkia Barkovin aikana (kausina 2013-2017) NHL:ssä pelanneita pelaajia, parhaan nimeäminen on luvattoman haastavaa. Harvalla kuitenkaan tulisi vielä tässä vaiheessa mieleen Matthews, mutta Barkoville hän on sitä.

– Juuri nyt ihailen kaikkein eniten Auston Matthewsia. En usko koskaan kohdanneeni häntä parempaa pelaajaa, 22-vuotias suomalaissentteri paljastaa seuransa verkkosivuilla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Barkov pelasi viimeksi tällä viikolla Matthewsia vastaan, kun Panthers kaatoi Maple Leafsin voittolaukauskilpailussa 2-1. Suomalaisella on siis tuoreessa muistissa, millaista oli taistella yhdysvaltalaissentteriä vastaan.

– Hänen kintereillään oli todella vaikea pysyä ja on uskomatonta ajatella, kuinka hyvä hän tuleekaan vielä olemaan. Hän teki keskiviikkona lähtemättömän vaikutuksen. Tiesin jo entuudestaan hänen olevan hyvä, mutta en tiennyt hänen olevan noin hyvä.

– On hienoa pelata hyviä pelaajia vastaan ja oppia heiltä.