Minnesota Wild on ollut NHL:ssä viime aikoina kohtalaisen hyvässä iskussa, sillä joukkue on esimerkiksi jäänyt viidessä edellisessä pelissä pisteittä ainoastaan kerran. Wildin suurin yksittäinen syy voittoputkelle on tehokaksikon Mikael GranlundNino Niederreiter iskukyky.

Suomalaishyökkääjä viilettää peräti kuuden pelin pisteputkessa, sveitsiläistähden vastaava on kasvanut jo kahdeksaan. Näiden loistaessa samaan aikaan Mikko Koivun ruuti on ollut märkää, sillä suomalaiskipparin maaliton putki on jo 13 ottelun mittainen.

Henkilökohtainen panos ei masenna. Kapteeni on kommenteista päätellen iloinen siitä, että Wild porskuttaa lupaavassa myötätuulessa tehoduon ansiosta.

– Jos he maalaavat, me haluamme heidän pitävän kiinni siitä. Olemme iloisia siitä, että he ovat kuumia, Koivu painotti The News Tribunen haastattelussa.

Viime yönä Wild kaatoi Mikko Rantasen tähdittämän Colorado Avalanchen. Tuossa ottelussa 2-2-tasoitusmaalista vastasi ylivoimalla nimenomaan kolmikko Niederreiter – Koivu – Granlund, voittolaukauskisassa Koivu sen sijaan epäonnistui.

Joka tapauksessa voittoisa vire jatkui. Iskukyvyn jatkuminen on suotavaa, niin tasainen Minnesotan konferenssi on – peräti viisi joukkuetta mahtuu viivan ylä- ja alapuolella kahden pinnan sisään.

– Jos he tekevät 80 maalia, olen okei sen kanssa, jos voitamme, Koivu latasi.