Edmonton Oilers kutsui suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven NHL-rosteriinsa vajaat kaksi viikkoa sitten.

19-vuotias nuorukainen teki heti kauden ensimmäisessä ottelussaan maalin, mutta sen jälkeen meno on ollut tuloksellisesti hiljaisempaa, vaikka viime yönä helähti kauden toinen osuma.

Vaikka maalit ja tehopisteet ovatkin olleet tiukassa, Puljujärven tekeminen on ollut koko ajan hyvällä tasolla. Hän on hakenut ahneesti maaleja, laukomalla seitsemässä ottelussa 15 kertaa, mikä on erinomainen määrä, kun se suhteutetaan hänen keskiarvolliseen peliaikaan 13:30.

Lisäksi suomalaisen tehotilasto on +1.

The Hockey Writersin toimittaja Rob Soria kehuukin suomalaisen tekemistä ja samalla uskoo tämän saavan jatkossa enemmän vastuuta.

– Hänen nopeus ja koko ovat olleet tervetullut lisä ehkä koko liigan hitaimpaan joukkueeseen. Hän vaikuttaa saaneensa energiaa NHL-kutsusta, sillä ensimmäinen kuukausi AHL:ssä oli melkoista alisuorittamista.

– Vaikka viime peleissä hänet onkin pudotettu alempiin kentällisiin, kyse ei ole ollut hänen omista suorituksistaan, vaan joukkueen heikoista esityksistä. Hänen kiekoton pelaaminen on parantunut reippaasti ja sitä kautta hän on kyennyt tukemaan ketjukavereitaan paljon paremmin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Jos hän pystyy säännöllisesti vaikuttamaan pelin kulkuun (positiivisesti), ei mene pitkään, kun hän pelaa Top 6 -minuutteja sekä saa säännöllisesti ylivoimavastuuta. Hänestä tulee väistämättä tutkapari (laukoja) Connor McDavidille; Jesse Puljujärvi on nyt Oilersin täysipäiväinen jäsen.

Siitä viime yönä syntyneestä maalista Soria oli erittäin vaikuttunut.

– Vaikka maalilla ei ollutkaan merkitystä, en muista, että milloin viimeksi olen nähnyt Oilers-hyökkääjän iskevän kiekon tuollaisella voimalla ja noin kaukaa one-timerista sisään.