Montreal Canadiens kohtasi viime yön kamppailussaan Nashville Predatorsin, ja koska Antti Niemi sai aloittaa kanadalaisseuran maalinsuulla, oli kyseessä siinä samalla suomalaisten maalivahtien kaksintaistelu yhdessä Pekka Rinteen kanssa.

Kyseessä oli myös Niemen ensimmäinen aloitusvuoro Canadiensin maalilla. Hän sai tililleen jo noin 11 minuuttia viime viikolla, kun Toronto Maple Leafs murjoi quebeciläiset lukemin 6-0.

Niemi pelasi myös erinomaisen ottelun, sillä hän päästi selkänsä taakse ainoastaan kaksi osumaa ja otti siinä samalla 31 torjuntaa. Hänen prosenttinsa oli lopulta komea 93,9, kun Predators kaatoi Canadiensin voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

[readmore from=”suomalaiset”]

Niemi teki viime yönä komeaa suomalaista kiekkohistoriaa. Vaikka kylmä pohjolamme tunnetaankin loistavana maalivahtihautomona, ei suomalaisia maalivahteja ole juuri Montrealissa näkynyt.

Tästä syystä johtuen Niemestä tuli Canadiensin seurahistorian ensimmäinen suomalainen maalivahti, joka on saanut seuran maalinsuulla starttivuoron.

Samalla viime yö jätti kuitenkin vielä erään tilastosarakkeen tyhjäksi, nimittäin ensimmäisen suomalaisen torjuman voiton Canadiensille.