Aivan kuten lähes poikkeuksetta kaikki muutkin tshekkinuorukaiset, myös Jakub Vrana ihaili aikanaan Jaromir Jagria.

Eikä tuo ollut mikään ihme. Siinä kohtaa, kun Vrana syntyi, Jagr oli ehtinyt pelata NHL:ssä jo viisi kautta. Toisin sanoen hän syntyi maailmaan, jonka yksi suurimmista henkilöistä hänen kotimaassaan oli Jagr.

– Hän on maassamme melkoisen suuri hahmo, Vrana toteaa lyhyesti ja ytimekkäästi The Washington Postin haastattelussa.

Hän ei kuitenkaan osannut missään nimessä odottaa pelaavansa tshekkiläisen jääkiekon ikonia vastaan, sillä hän on syntynyt vuonna 1996.

– Miten olisin voinut tietää Jaromir Jagrin pelaavan edelleen – hän on 45-vuotias.

Vielä Calgary Flamesin ja Washington Capitalsin välisessä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa näin ei käynytkään, sillä Jagr oli ottelusta sivussa alavartalovamman vuoksi.

[readmore from=”jagr-jaromir”]

Sen sijaan maanantain ja tiistain välisenä yönä kahta eri tshekkisukupolvea edustavien pelaajien kohtaaminen tullaan näkemään, kun joukkueet kohtaavat toisensa Washingtonissa, siis Jagrin entisessä kotikaupungissa.

Jagr ei ollut missään vaiheessa kuitenkaan se Vranan suosikkipelaaja, vaan se titteli kuului slovakkihyökkääjä Zigmund Palffylle, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Capitals-hyökkääjä odottaa kohtaamista innolla.

– Se tulee olemaan hieno kokemus nähdä hänet oikeasti jäällä. Luulen, että se tulee olemaan minulle melkoisen spesiaali hetki.