Montreal Canadiensin supertähti Carey Price solmi kesällä seuransa kanssa hurjan kahdeksan vuoden ja 84 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Price ei pääse vielä nauttimaan uusista 10,5 miljoonan dollarin vuosituloistaan, vaan hänen on tyydyttävä 4 miljoonaa dollaria alhaisempaan palkkaan, sillä kanadalaisvahdin vanha sopimus on voimassa vielä tämän kauden.

Mutta niin tai näin, Pricesta on joka tapauksessa tulossa ylivoimaisesti NHL-maailman kallein maalivahti ja ylipäätään toiseksi kallein pelaaja, yhdessä Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin kanssa.

Tällä hetkellä Montrealin suunnalla kauhistellaankin satavarmasti tilannetta: ensinnäkin 30-vuotiaalla maalivahdilla on ollut viime vuosina todella paljon loukkaantumisia, kuten myös nyt, toisekseen hänen torjuntatilastonsa kuluvan kauden 11 pelaamastaan ottelusta ovat karmaisevat 87,70/3.77 ja myös itse otteet kaukalossa ovat olleet vähintäänkin yhtä epävarmoja kuin edellä olevat tilastot antavat ymmärtää.

Pricen viimeisin loukkaantuminen tapahtui 2. marraskuuta pelatun Minnesota Wild -ottelun lämmittelyissä. Kanadalaisvahti kykeni pelaamaan ottelun, päästi viisi maalia torjuntaprosentilla 80,80 ja kertoi vasta pelin jälkeisenä päivänä huomanneen vamman estävän hänen pelaamisen.

– En tiedä onko olemassa mitään sellaista, jota en voisi sanoa ääneen, mutta en voi oikein sanoa muuta kuin palaavani pian, Price kommentoi tilannettaan pari päivää sitten TSN:lle.

Kun häneltä kysyttiin, että mikäli hänellä olisi nyt edessään pudotuspeliottelu, pystyisikö hän pelaamaan sen, vastaus oli mielenkiintoinen.

– Ehdottomasti.

”Hänen pelaamattomuudelleen on olemassa syynsä”

Erikoiseksi tilanteen tekee, että vielä Wild-ottelun jälkeen Price kielsi olevansa loukkaantunut. Seuraavana päivänä hän uskoi olevansa sivussa korkeintaan kaksi viikkoa, mutta nyt mennään jo kolmatta viikkoa.

Hän kävi jäällä ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen viime viikolla, mutta ilmoitti, ettei vamma ollut menossa parempaan suuntaan. Lopulta hän sanoi, ettei aio hätäillä paluunsa kanssa nyt, kun Charlie Lindgren on esiintynyt edukseen Canadiens-maalilla.

Kaikki tämä onkin saanut lähes poikkeuksetta jokaisen montrealilaisen ihmettelemään, että mistä ihmeestä tässä kaikessa oikein on kyse. Onko Price oikeasti loukkaantunut? Pohditaanko Montrealissa hänen kauppaamista, mutta halutaan ensiksi nähdä, miten Lindgren suoriutuu tolppien välissä?

Tilanne onkin eskaloitunut jo siihen pisteeseen, että Kanadan suunnalta on alkanut kantautua huhuja jopa Price kauppaamisesta ja nyt RDS:n toimittaja Normand Flynn heitti bensaa liekkeihin TSN:n Montreal 690 -radiokanavan haastattelussa.

– En väitä niin tapahtuvan, mutta nähtyäni kaiken tämän – en yllättyisi, mikäli kuulisimme seuraavan viikon sisällä, että hänet on kaupattu.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Tiedän, että tämä on suuri juttu, mutta en olisi yllättynyt. Se, että hän ei pelaa… En tiedä johtuuko se siitä, että heidän täytyy odottaa treidiä jonkun toisen pelaajan takia, mutta hänen pelaamattomuudelleen on olemassa syynsä.

– Hän sanoi medialle, että jos he olisivat pudotuspeleissä, hän pelaisi ehdottomasti. No, nämä ovat pudotuspeliotteluita heille. He eivät ole voittaneet edes puolia otteluistaan ja heidän on löydettävä pelinsä todella nopeasti. Historia kertoo: mikäli et ole mukana pudotuspelikuvassa marraskuun jälkeen, todennäköisesti et ole myöskään kauden lopussa.

– Tämä kaikki on liian mystistä. Hän ei edes harjoittele joukkuekaveriensa kanssa, vaikka hän pystyy olla jäällä. Ja sitten hän ei kerro loukkaantumisestaan mitään, vaikka se itse asiassa tappaisi kaikki nämä tarinat. Miksi hän ei kertonut mitään?