Tällä viikolla nähdyssä megakaupassa Nashville Predatorsiin siirtynyt Kyle Turris debytoi uudessa seurassaan heti kovassa paikassa.

Turris ja muu Predators-miehistö saivat nimittäin vastaansa hallitsevan mestarin, Pittsburgh Penguinsin, joka vei pokaalin viime keväänä juuri tennesseeläisten nenän edestä.

28-vuotias kanadalainen ei vielä ensimmäiseen erään onnistunut pääsemään pisteille, vaan avauskaksikymppisen ainokaisesta vastasi alivoimalla vieraiden Bryan Rust.

Mutta heti toisessa erässä helähti, kun ajassa 22:01 Turris merkkautti Predators-uransa avausmaalin Miikka Salomäen syötöstä. Kyseinen osuma saikin isännät ilmiliekkeihin, sillä Turrisin maalista ehti kulua ainoastaan reippaat kolme minuuttia ja kotijoukkue oli naulannut ylivoimalla kaksi lisää.

Penguins tuli kuitenkin uudelleen otteluun, kun Phil Kessel kavensi ja Jake Guentzel tasoitti. Ajassa 44:46 Predators kiilasi kuitenkin jälleen edelle, kun Turris syötti Calle Järnkrokin maalin.

Ottelu eteni lopulta jatkoajan kautta voittolaukauskilpailuun saakka. Turris epäonnistui avausvetäjänä, kuten myös vieraiden Evgeni Malkin, ja lopulta Kevin Fialan sekä Filip Forsbergin osumat riittivät tuomaan isännille maukkaan ”revanssin” viime keväältä, kun vierailta onnistui vain Sidney Crosby.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Turris, joka pelasi joukkueensa kakkosketjussa Craig Smithin sekä Fialan kanssa, sai ottelussa mukavasti vastuuta, tarkalleen ottaen 21:38. Hänen tehotilastonsa oli 0 ja hän oli siis myös päästämässä kahta Penguins-maalia.

– Olin todella innoissani (ensimmäisen maalin tehdessäni), sillä yleisö täällä on mahtava ja osan ajasta en kuullut edes omia ajatuksiani (metelin vuoksi). He antavat meille tonneittain energiaa ja pelkästään jo jäälle hyppääminen oli hauskaa, Turris hehkutti Fox Sportsille.

Kotijoukkueen maalilla torjuntavuorossa ollut Pekka Rinne pysäytti ottelussa 26 laukausta.