Ottawa Senators pelaa parasta jääkiekkoaan moniin vuosiin, mikä nähtiin konkreettisesti viime keväänä, kun joukkue oli vain yhden maalin päässä Stanley Cupin finaaleista.

Kaikesta tästä huolimatta Senatorsilla on ollut vaikeuksia saada halliaan täyteen, minkä uskotaan johtuvan siitä, että nykyinen halli sijaitsee kaukana keskustasta.

Tämän suhteen NHL ja Senatorsin omistaja Eugene Melnyk ovat yrittäneet löytää ratkaisua tilanteeseen. Bettmanilta kysyttiin asiasta viimeksi Ruotsissa, ja vastaus oli hyvin selkeä.

– Keskustan areenan rakentaminen Ottawaan on elintärkeä, Bettman kertoi median edustajille.

Tässä päästäänkin siihen, että entä jos uuden hallin rakentamiseen ei löydetä sopua? Entä jos uudelle hallille ei saada rahoitusta? Entä jos tilanteessa nähdään jotakin sellaista, mikä estää uuden hallin rakentamisen?

Olisiko siis mahdollista, että Senators olisi kaikista NHL-seuroista se, joka vaihtaa seuraavaksi maisemaa. NHL:llä ei ole nimittäin pakollista tarvetta pitää Ontarion provinssissa kahta NHL-seuraa, etenkin jos toinen konttaa kiinnostavuutensa kanssa.

Bettman kuitenkin kertoi, että uuden hallin rakentamiseen tullaan käyttämään paljon aikaa ja vaivaa, jotta asiassa päästään sovintoon eri osapuolten kesken.