Vegasissa lokakuun alussa tapahtunut joukkomurha kosketti myös kaupunkiin kuluvaksi kaudeksi saapuneessa NHL:n laajennusjoukkueessa, Vegas Golden Knightsissa, pelaavaa Erik Haulaa.

Kuluvaksi kaudeksi Minnesota Wildin sotisovan Golden Knightsin vastaavaan vaihtanut suomalaishyökkääjä oli nimittäin vain kilometrin päässä Mandalay Bay -kasinosta, jossa ammuskelu tapahtui.

Itse asiassa koko Golden Knightsin joukkue oli syömässä läheisessä ravintolassa ja Haula avautuikin tapahtumista Ilta-Sanomille.

– He kertoivat meille, että rakennus on nyt suljettu ja joudumme olemaan täällä koko yön, 26-vuotias suomalainen kertoi IS:lle lokakuussa.

Joukkoammuskelu vaati lopulta 58 ihmishenkeä, mutta samalla se toimi myös yhdistävänä elementtinä koko kaupungille.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Koko kaupunki tuli yhteen. Se oli vähän pakko, koska kyseessä oli niin kaamea tragedia. On vaikea edes kuvailla, miten tuollainen traaginen juttu vaikuttaa…

Tuon koko valitettavan tapahtuman onkin uskottu tuoneen Golden Knightsin joukkueen oikein toden teolla yhteen, sillä vielä tuossa vaiheessa kyseessä oli iso joukkue toinen toisilleen tuntemattomia kavereita.

– Tuollaista ei vain osannut odottaa eikä halua kokea, mutta jos jotain positiivista tapauksesta hakee, niin se oli se, että teimme asioita paljon yhdessä

Voit lukea Haulan haastattelun kokonaisuudessaan IS:n sivuilta.