Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne on ollut alkukauden ajan enemmän tai vähemmän kuin muuri joukkueensa maalilla.

Tällä kertaa sen joutui toteamaan Columbus Blue Jackets. Rinne pysäytti suomalaisvahtien kohtaamisessa, jossa toisessa päässä maalia vartioi Joonas Korpisalo, niskalenkin sekä ohiolaisseurasta että maanmiehestään.

34-vuotias suomalainen torjui ottelussa upeat 35 laukausta, Korpisalon pysäyttäessä 26 laukausta. Rinteen nollapeli lähti vasta kolmannessa erässä, kun tulokaspelaaja Pierre-Luc Dubois onnistui ohittamaan hänet ja siihenkin tarvittiin läpiajo.

Sillä ei ollut kuitenkaan mitään merkitystä, sillä Predators voitti ottelun Matt Irwinin, Calle Järnkrokin ja Viktor Arvidssonin maaleilla numeroin 3-1. Suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki syötti ottelussa joukkueensa toisen (voitto-osuma) ja kolmannen maalin, jotka syntyivät molemmat ottelun viimeisen kuusiminuuttisen aikana.

Rinteen osalta hänen ottelun paras torjunta osui jo avauserään, kun hän nollasi aivan erän loppuhetkillä totaalisesti Nick Folignon maalintekoyrityksen parhaalta maalintekosektorilta.

LNH

@LNH_FR
Pekka Rinne : 1
Nick Foligno : 0

#CBJ #Preds

Rinne on ollut alkukauden ajan huimassa iskussa, sillä hänen voittosarakkeensa 11 pelatusta ottelusta on hienosti 7-2-2. Hän on siis jäänyt ainoastaan kahdesti torjuntavuoronsa aikana ilman sarjapisteitä.

Ero viime vuoteen onkin melkoinen, sillä tuolloin hänen saldonsa oli 4-3-3.

Kontrasti on samankaltainen myös henkilökohtaisia torjuntatilastoja tuijottaessa: viime kaudella hänen tilastonsa ensimmäisestä 11 ottelusta olivat 90,90/2.33, kun ne nyt ovat 93,40/2.08.