Antti Raanta on ”back in business”! Viime yönä Suomen aikaa Arizona Coyotesin suomalaismaalivahti torjui 34 Pittsburgh Penguinsin 37 laukauksesta. Se ei kuitenkaan rittänyt voittoon, kun Coyotes sai aikaan vain yhden maalin. NHL:n jumbojoukkue siis hävisi kaksinkertaiselle mestarille 1–3.

Hyvistä torjuntamääristä huolimatta Raantakin saa ottaa osan tappiosta omaan piikkiinsä – ja niin raumalaislähtöinen vahti ottikin.

Ottelu oli vanhentunut vain sekuntia vaille minuutin, kun Raanta suomeksi sanottuna imaisi Penguinsin puolustajan Justin Schultzin nollakulmasta maalille roiskaiseman kiekon verkkoon.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Jevgeni Malkin tuplasi isäntien johdon, ja Coyotes oli heti lähes toivottomassa tajaa-ajoasemassa.

Ottelun jälkeen Raanta soimasikin itseään karkeasta virheestään Coyotesin Youtube-kanavan haastattelussa.

– Maalivahti ei halua ottaa kahta maalia omiin ottelun alussa. Etenkin ensimmäinen maali oli sellainen, mitä ei vain saa päästää, Raanta manasi.

Mitä tilaneessa sitten tapahtui?

– Yritin huijata siinä tilanteessa. Lähdin ennakoimaan syöttöä takatolpalle. Olin vähän turhan innokas. Yllättäen Schultz laukoikin, ja minä aloin sekoilla. En pystynytkään pitämään etutolppaa. Se oli minulta typerää minulta, Raanta myönsi.

Raanta on voittanut vain yhden tämän kauden kuudesta ottelustaan. Miehen torjuntaprosentti on kuitenkin kohtuullinen 91,3. Selän taakse on mennyt 3,11 kiekkoa per peli.

Katso maali alla olevasta Twitter-linkistä tai tästä nhl.comin videolinkistä.