Ottawa Senatorsiin kaupattu Matt Duchene on tehnyt pitkän pohdinnan jälkeen päätöksen uudesta pelinumerostaan.

Duchene ei lähtenyt millekään perinteiselle linjalle, ottamalla esimerkiksi varsin yleisen pelinumeron 91. Hän ei myöskään lähtenyt uhmaamaan kohtaloaan, yrittäen varastaa Wayne Gretzkyn numeron, joka on itse asiassa jäädytetty koko NHL:n toimesta.

Ykkösvaihtoehto olisi ollut varmasti Colorado Avalanchesta tuttu numero yhdeksän, mutta se on jo Bobby Ryanin käytössä.

– Tämä oli itse asiassa yksi vaikeimmista päätöksistä, joka minun täytyi tehdä. Numeron yhdeksän kantaminen on ollut iso osa minua kasvaessani. Olen jääkiekkofanaatikko, ja olen seurannut lajia todella pitkään, joten käytin sitä Maurice Richardin vuoksi, Duchene avaa Toronto Sunille.

Toinen potentiaalinen vaihtoehto oli 19, jota Duchenen on nähty käyttävän Kanadan maajoukkueessa, mutta se on puolestaan Derick Brassardin hallussa. Itse asiassa numeroon 19 liittyy varsin mielenkiintoinen taustatarina: sillä pelasi Avalanche-legenda Joe Sakic, denveriläisseuran nykyinen GM ja Duchenen idoli.

– Myös se oli otettu, joten minun täytyi olla hieman luova.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Niinpä Duchene oli kaikesta edellä mainitusta johtuen pakotettu vaihtamaan pelinumeroaan ja jatkossa hänen selkäänsä komistaa 95.

Kyseinen pelinumero on todellinen harvinaisuus NHL:ssä: koko liigan historiassa se on ollut käytössä vain viidellä pelaajalla ja ex-Avalanche-tähti on nyt siis se kuudes pelaaja.

– Kannoin nuorena numeroita viisi ja yhdeksän, joten laitoin ne yhteen ja tulen pelaamaan numerolla 95.

– Se on hieman erilainen. Hieman pröystäilevämpi kuin olisin halunnut, mutta se oli jotain sellaista, joka vie minut takaisin juurilleni. Toivottavasti se tulee toimimaan hyvin.