Toronto Maple Leafsin Patrick Marleaulla on maanantaina suuri päivä. 38-vuotias kanadalaishyökkääjä kohtaa vanhan rakkaan seuransa San Jose Sharksin ensimmäistä kertaa siirtonsa jälkeen.

Vuonna 1997 Sharksiin varattu Marleau pelasi kaksi vuosikymmentä seurassa ennen kesän tunteikkaita jäähyväisiä. Seuraikonille on odotettavissa kiitosvideota vanhassa kotihallissa.

– Toivottavasti joku on kanssani vaihtopenkillä kertomassa vitsejä pitääkseen tunnelman kevyenä. En tiedä miten tulen reagoimaan siihen, Marleau kertoi paikallislehti The Mercury Newsille.

Marleausta on noussut jo Torontossa nuorten seassa uusi kannattajien suosikki. Vahvan alkukauden pelannut kanadalainen on nähnyt hyökkäyksen jokaisella pelipaikalla. Valmentaja Mike Babcock oli ennestään tuttu mies kaksista olympiakisoista.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän on todellinen ammattilainen. Hän tekee päivittäin töitä ja ottaa tämän vakavasti. 1500 ottelua ei pelata vahingossa. Näin yksi ilta, että hänellä olisi 99 voittomaalia tehtynä. Uskomatonta eikö vain? Tällaisen esimerkin me tarvitsemme, Babcock kehui.

Marleau teki vuosien varrella peräti 508 maalia Sharksien paidassa. Hyökkääjä ei koskaan voittanut San Josessa Stanley Cupia.

– Meillä oli San Josessa hyviä joukkueita, mutta jäimme aina vähän, emmekä voittaneet Cupia. Se näyttää miten vaikeaa voittaminen on. Kaiken on osuttava kohdalleen. Sen antaa edelleen minulle tavoiteltavaa, Marleau sanoi.