Kun yhtä pelaajaa on sekä pelaajien, fanien että toimittajien joukossa NHL:n vihatuin, silloin kyse ei ole sattumasta.

Jos et vielä osannut arvata, kenestä tässä tapauksessa on kyse, luonnollisesti vastaus kuuluu: Sean Averysta.

Nyt Avery on kirjoittanut kirjan, joka ei suinkaan kerro pelkästään jääkiekosta, vaan se on ikään kuin tarina Rock and Roll -tähdestä, jonka elämään ovat kuuluneet itse pelaamisen ohella niin päihteet ja seksi.

Avery siis tunnettiin yhtä hyvin tempauksistaan sekä kaukalossa että sen ulkopuolella ja ”Ice Capades: A Memoir of Fast Living and Tough Hockey” -nimeä kantava kirja on rehellinen kertomus siitä kaikesta.

Toimittaja Joe Delession mukaan kyseessä on kirja, joka saa Avery-fanit pitämään hänestä entistä enemmän ja vihaajat puolestaan vihaamaan jopa aiempaa voimakkaammin; kyseessä on nimittäin täysin filtteröimätön tarina.

Yksi eittämättä mielenkiintoisimmista paljastuksista kirjassa on se, ettei Avery oikeasti ollut – ainakaan omien sanojensa mukaan – se tyyppi, josta hän antoi vaikutelman kaukalossa.

– Isoilta osin, jokaisen päätökseni taustalla oli suunnitelma, mutta toki oli hetkiä, joissa tilanteen impulsiivisuus otti vallan. Menetin kuitenkin vallan todella harvoin tuolle impulsiivisuudelle, vaan lähes poikkeuksetta seurasin suunnitelmaa jollain tasolla, Avery paljastaa Sports on Earthille.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Suunnitelmani piti sisällään kauden otteluohjelman läpikäynnin. Tiistai-ilta Nashvillessä saattoi olla hyvinkin sellainen, että keskityin vain olemaan tutkan ulkopuolella ja säästämään energiaa.

Roolin vetäminen jäi kaiken kaikkiaan kaukalon puolelle, vaikka hänellä olikin omat ongelmansa myös kaukalon ulkopuolella.

– Mitä tulee siihen roolin vetämiseen, niin riisuessani varusteet pois ja lähtiessäni New Yorkin kaduille, en juossut ympäriinsä kuin joku hullu tappelemassa ihmisten kanssa. En mennyt kauppaan ja ruvennut v**tuilemaan ihmisille.

EDIT [25.10.2017, 21:35]: Kirja julkaistiin lokakuun 24. päivä.