Calgary Flamesia nykyisin edustavan Jaromir Jagrin hitaudesta on vuosien varrella tullut jo käsite.

Moni onkin varmasti pohtinut, että mistä Jagrin hitaus oikein juontaa juurensa. Toki kyseessä on 45-vuotias veteraanipelaaja, jonka pelaaminen NHL:ssä sotii kaikkia luonnonlakeja vastaan, mutta hän ansaitseekin paikkansa niin monilla muilla avuillaan kuin luistelulla.

Jagr luonnollisesti tiedostaa itsekin oman hitautensa pelaajana ja itse asiassa hän teki siihen johtaneista syistä todella mielenkiintoisen paljastuksen.

– 20 vuotta sitten me harjoittelimme eri tavalla kuin nuoret kaverit harjoittelevat nykyisin. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna me vain pyöräilimme koko ajan, Jagr aloittaa pohjustuksensa Sportsnetille.

– Me emme tehneet mitään muuta kuin poljimme pyörää, poljimme pyörää ja poljimme pyörää, minkä myötä jalkani vahvistuivat, mutta kun katsotte nykypäivänä nuoria kavereita, kaikki voima luistelussa tulee lantion alueelta ja minulla ei ole sitä (ominaisuutta).

[readmore from=”suomalaiset”]

Kaiken sen pyöräilemisen jälkeen Jagrilta löytyy esimerkiksi todella massiiviset reisi- ja pohjelihakset, mutta ei sellaista kykyä hyödyntää lantiotaan kuin uuden sukupolven tähtipelaajilla.

– Minulla ei ole sitä, koska pyöräillessä käytät ainoastaan jalkojen alempia lihaksia, emmekä koskaan käyttäneet lantion aluetta. Kaikki sanovat, että olen hidas, mutta tämä on uskoakseni se syy, miksi luisteluni ei ole samanlaista kuin nuorilla kavereilla.

– Heidän ei täytynyt harjoitella, kuten meidän tarvitsi – meillä ei ollut mitään muuta mahdollisuutta, koska emme tienneet paremmasta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.